Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Juureskakkupaistos

1.4.2008 16.16

Saara Törmä

Juureskakkupaistos on hieno ruoka, joka sopii kylmänä noutopöytään.

Kolmelle

  • 10 cm purjoa
  • 3 porkkanaa
  • 150 g lanttua
  • 150 g palsternakkaa
  • 150 g juuriselleriä
  • 2 keskikokoista punajuurta
  • 2 perunaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl suolaa
  • ripaus jauhettua valkopippuria
  • ripaus kanelia
  • ripaus neilikkaa
  • 2 rkl voita tai margariinia
  1. Halkaise ja huuhtele purjo. Erottele purjon kerrokset toisistaan ja taivuttele paloja, jotta ne suoristuvat.
  2. Pese ja kuori muut kasvikset ja viipaloi mahdollisimman ohuiksi lastuiksi. Kaada kasvislastut ja purjot kulhoon.
  3. Lisää vehnäjauhot, suola ja soijakastike sekä aavistus valkopippuria, kanelia ja neilikkaa. Sekoita.
  4. Voitele uunivuoka, matala piirakkavuoka tai irtopohjavuoka. Lado kasvislastut vuokaan kerroksittain mahdollisimman tiiviisti. Asettele pinnalle voi- tai margariininokareita. Aseta paistoksen päälle voideltu leivinpaperinpala sekä jotakin uuninkestävää painoksi, esimerkiksi sopivan kokoinen lautanen.
  5. Paista 125-asteisessa uunissa noin 4 tuntia. Anna paistoksen jäähtyä hetki ennen leikkaamista, jotta se pysyy paremmin kasassa. Tarjoa juureskakkupaistosta salaatin ja öljykastikkeen kanssa.




Viite