Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kermainen kaalisalaatti

1.4.2008 16.33

Saara Törmä

Kaali on halpaa ympäri vuoden. Kermaisen kaalisalaatin voi valmistaa jo edellisenä päivänä.

8 lisäkeannosta

  • 800 g kaalia
  • 3/4 dl luomusitruunan mehua
  • 1/2 dl hunajaa
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 luomusipuli
  • 1 luomuporkkana
  • 2 dl ranskankermaa tai kasvisruokakermaa
  1. Silppua kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Nosta suikaleet kulhoon ja lisää sitruunamehu, hunaja, etikka, suola ja pippuri.
  2. Nuiji kaali notkeaksi ja mehukkaaksi perunasurvimella.
  3. Kuori ja silppua sipuli ja kuori ja raasta porkkana. Lisää vihannekset kaaliseokseen.
  4. Anna salaatin makujen tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.
  5. Sekoita ranskankerma tai kasvisruokakerma kaaliseoksen joukkoon ennen tarjoilua.




Viite