Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Omena-porkkanasalsa

1.4.2008 16.36

Saara Törmä

Tässä salsassa omenat ja porkkanat matkustavat Meksikoon ja rakastuvat chiliin.

8 lisäkeannosta

  • 3 luomuomenaa
  • 2 luomuporkkanaa
  • 1 punasipuli
  • 1 chilipalko
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl korianteria silputtuna
  • 1/2 dl basilikaa silputtuna
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl luomusokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  1. Pese ja halkaise omenat ja poista siemenkodat. Paloittele omenat pieniksi kuutioiksi.
  2. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi. Kuori ja silppua sipuli.
  3. Jos haluat miedomman salsan, poista chilistä siemenet. Silppua chili ja hienonna valkosipuli.
  4. Sekoita kaikki aineet kulhossa ja nosta salsa hetkeksi jääkaappiin maustumaan ennen tarjoilua.
  5. Nauti omena-porkkanasalsaa esimerkiksi tacojen seurana tai maissilastujen ja ranskankerman kanssa napostelupalana.




Viite