Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Punajuurisosekeitto

2.4.2008 16.18

Saara Törmä

Lämpöni, lempeni annan punajuurisosekeitolle.

Neljälle

  • 3 keskikokoista punajuurta
  • 500 g porkkanoita
  • 1 suuri sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna tai noin 1 tl kuivattua inkivääriä
  • 1 rkl öljyä
  • 12 dl vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 tl luomuappelsiinin kuorta raastettuna
  1. Kuori punajuuret, porkkanat, valkosipuli ja sipuli, ja pilko ne palasiksi.
  2. Kuumenna kattilassa öljy ja paista siinä kasviksia ja inkivääriä noin 5 minuuttia.
  3. Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot.
  4. Keittele keittoa kannen alla 50 minuuttia. Lisää joukkoon sitruunamehu.
  5. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa ja mausta pippurilla ja suolalla.
  6. Voit halutessasi raastaa joukkoon hiukan appelsiinin kuorta. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta vain oranssia pintaa. Tarjoile keiton kanssa kermaviiliä, smetanaa tai tofukermaviiliä.


Lisää aiheesta:



Viite