Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sipulikeitto

2.4.2008 16.47

Saara Törmä

Ennen palkkapäivää tulee sipulikeittopäivä. Etsi sohvatyynyjen välistä kaikki kymmensenttiset ja käy ostamassa pussillinen sipuleita.

Kolmelle

  • 500 g sipuleita
  • 2 rkl öljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 litra vettä
  • 1/2 dl puna- tai valkoviiniä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • laakerinlehti
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • suolaa
  • vaaleaa leipää
  1. Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi.
  2. Kuumenna kattilassa öljy ja paista siinä sipulit pehmeiksi.
  3. Lisää hienonnetut valkosipulit, vesi, viini, kasvisliemikuutio ja laakerinlehti. Anna keiton kiehua hiljaa kannen alla noin puoli tuntia.
  4. Mausta pippurilla ja lisää suolaa maun mukaan.
  5. Paahda jokaista syöjää varten pala vaaleaa leipää ja sivele leipäpalat öljyllä. Aseta leipäpalat keiton päälle lautasille.

Voit myös gratinoida keiton uunissa: Kuumenna uuni 250 asteeseen. Annostele keitto uuninkestäville lautasille ja aseta jokaiselle lautaselle leipäpala, jonka päällä on juustoraastetta. Gratinoi keittoja uunissa, kunnes juusto on sulanut ja saanut hiukan väriä.




Viite