Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Rex-kakku

3.4.2008 9.47

Saara Törmä

Tästä kakusta kuulee vanhemmilta tarinoita. Rex-kakku tehtiin kekseistä, joita ei enää valmisteta. Kakku onnistuu suorakulmaisilla voileipäkekseillä.

  • 150 g kookosrasvaa
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • 50 g voita tai margariinia
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 dl maitoa tai kasvismaitoa
  • 3/4 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • paketti välipala- tai voileipäkeksejä
  1. Sulata kookosrasva kattilassa. Lisää kaakaojauhe ja laita seos sivuun jäähtymään.
  2. Sekoita toisessa kupissa rasva ja 1 dl tomusokeria. Yhdistä kookosrasva-kaakaoseos voiseokseen. Laita jääkaappiin jäähtymään.
  3. Sekoita kolmannessa kupissa maito, tomusokeri ja vaniljasokeri.
  4. Ota pöydälle pala leivinpaperia. Kasta välipalakeksit sokerimaitoon ja laita ne leivinpaperille odottelemaan.
  5. Laita pesualtaaseen kylmää vettä ja ota kookosrasvakuppi jääkaapista. Aseta kuppi veteen ja vatkaa seosta hurjasti sähkövatkaimella, kunnes se vaahtoutuu. Tämä voi hieman kestää, etenkin jos seos on vielä lämmintä. Veden tarkoitus tiskialtaassa on jäähdyttää kuppia. Jos sattuu olemaan talvi, hyvä idea on mennä ulos tai ikkunan ääreen vatkaamaan, jos johtoa riittää.
  6. Kun suklaaseos on vaahtoa, aloita kakun kokoaminen. Kasta keksit vielä kerran maitoon. Aseta ensin kolme keksiä vieri viereen keskelle leivinpaperia ja levitä päälle kerros suklaavaahtoa. Katkaise sitten yksi keksi terävällä veitsellä, aseta puolikkaat päihin ja kaksi kokonaista keksiä keskelle vierekkäin. Taas vaahtoa väliin ja kolme maidossa kahdesti kastettua keksiä päälle.
  7. Jatka niin kauan kuin keksejä ja vaahtoa riittää. Levitä lopuksi vaahtoa kakun päälle ja reunoille. Taittele leivinpaperin reunat tiukasti kakun ympärille ja nosta kakku varovasti jääkaappiin.
  8. Kun kakku on kovettunut, se on valmis. Leikkaa kakusta terävällä veitsellä paloja.




Viite