Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kanelijäädyke

3.4.2008 10.17

Saara Törmä

Kanelijäädyke on yksinkertaisesti aivan tolkuttoman hyvää.

Pohja

  • 3 1/2 dl keksinmuruja, esim. digestive-keksejä
  • 1 dl sulatettua voita tai margariinia

Kanelitäyte

  • 2 dl kuohukermaa tai vaahtoutuvaa kasviskermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa tai soijatuorejuustoa
  • 3/4 dl siirappia
  • 1 1/2 tl kanelia
  • 1 1/2 tl vaniljasokeria
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Murusta keksit esimerkiksi perunasurvimella. Voit myös laittaa keksit muovipussiin ja leikkiä pussin kanssa hetken.
  2. Sulata voita tai margariinia sen verran, että saat desin sulaa rasvaa. Sotke rasva keksinmurujen joukkoon.
  3. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, niin saat jäädykkeen myöhemmin irti vuoasta. Painele keksiseos vuoan pohjalle.
  4. Paista pohjaa uunissa noin seitsemän minuuttia ja jätä sitten jäähtymään.
  5. Mittaa kulhoon kerma ja vatkaa se vaahdoksi. Jos käytät soijakermaa, toimi pakkauksen ohjeen mukaan. Joskus soijakerma vaahdotetaan lisäämällä kerman joukkoon hiukan sitruunamehua.
  6. Mittaa toiseen kulhoon tuorejuusto, siirappi, kaneli ja vaniljasokeri, ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Yhdistä kermavaahto tuorejuustoseokseen.
  7. Kun pohja on jäähtynyt, kaada täyte pohjalle ja tasoita. Laita jäädyke pakastimeen jäätymään vähintään viideksi tunniksi. Ota jäädyke sulamaan hetki ennen tarjoilua.




Viite