Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Haagalainen

3.4.2008 11.59

Saara Törmä

Jos olet kyllästynyt lähinakkikioskisi kasvispurilaiseen, ota ohjat omiin käsiisi ja valmista haagalaisia. Kasvispiirakat hakkaavat mennen tullen lihaisat esikuvansa.

12 kasvispiirakkaa

  • 4 dl kädenlämpöistä vettä
  • 30 g, reilu puoli palaa hiivaa
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • noin 9–10 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 1 1/2 dl ohrasuurimoita
  • 2 porkkanaa
  • pieni pala, noin 100 g juuriselleriä
  • 2 sipulia
  • 1 1/2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 2 tl viinietikkaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • öljyä paistamiseen
  1. Tee täyte. Laita ohra kiehumaan. Raasta porkkanat ja selleri raastimen isolla terällä ja hienonna sipulit.
  2. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja lisää siihen paprikajauhe ja sinapinsiemenet. Kääntele mausteita hetki ja lisää mukaan hienonnetut vihannekset.
  3. Valmista kuoritaikina. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola, öljy, sokeri ja hieman jauhoja, sekoita ja lisää edelleen jauhoja pienissä erissä.
  4. Kun taikina on paksua, ota käsi avuksi ja vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Jätä taikina kohoamaan liinan alle.
  5. Valuta kypsästä ohrasta vesi. Sekoita ohra pehmentyneiden vihannesten joukkoon. Lisää lopuksi viinietikka, suola, sokeri ja mustapippuri.
  6. Kauli kuoritaikina jauhotetulla alustalla suureksi levyksi ja leikkaa levy 12 suorakulmioksi, joiden koko on noin 20 x 12 cm.
  7. Jaa täyte suorakulmioille ja taita palat kaksin kerroin. Puristele reunat tiiviisti yhteen.
  8. Nosta piirakat uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele runsaalla öljyllä. Paista piirakat 225-asteiseessa uunissa vaaleanruskeiksi, noin 15–20 minuuttia. Tarjoile kaikilla mausteilla.




Viite