Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Suolaiset muffinssit

3.4.2008 13.15

Saara Törmä

Tarjoile muffinssit mielellään suoraan vuoteeseen ainakin voin tai margariinin, mutta tarpeen vaatiessa myös hillon kera.

Neljä muffinssia

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl soodaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 dl öljyä
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • tai jogurttia ja maitoa
  • tai piimää
  • tai soijajogurttia ja kasvismaitoa
  1. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Voitele margariinilla ja jauhota 4–6 tukevaa pientä uuninkestävää lasia. Kahvikupit kelpaavat myös. Jos sinulla sattuu olemaan muffinssivuokia, käytä niitä. Paperisia muffinssivuokia ei tarvitse voidella tai jauhotella, metalliset kannattaa.
  2. Mittaa kulhoon vehnäjauhot, kaurahiutaleet, sooda sekä suola. Sekoita kunnolla.
  3. Lisää öljy ja 2 dl nestettä, eli joko maustamatonta jogurttia, jogurtin ja maidon sekoitusta tai piimää. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  4. Täytä kupit tai vuoat puolilleen. Paista muffinsseja noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat vähän ruskettuneita.



Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.