Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Naan-leipä

3.4.2008 13.29

Saara Törmä

Naan-leivät onnistuvat, jos uunissasi on grillivastus. Useimmissa uuneissa sellainen on, jopa minun uunissani, joka on tolkuttoman vanha. Grilli on merkitty nappuloihin laatikolla, jonka yläreunassa on siksakkia.

8 itämaista leipää

 • 1 dl maitoa tai kasvismaitoa
 • 1/4 pakettia hiivaa tai 1/2 pussia kuivahiivaa
 • 1/2 tl suolaa
 • 1 tl sokeria
 • 4 dl vehnäjauhoja
 • 2 rkl voita tai margariinia taikinaan
 • 1 dl maustamatonta jogurttia tai soijajogurttia
 • 2 rkl voita tai margariinia voiteluun
 1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, suola ja sokeri.
 2. Mittaa toiseen kulhoon jauhot ja voi tai margariini. Nypi rasva jauhoihin.
 3. Kaada joukkoon hiivamaito ja jogurtti. Vaivaa taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa kulhon reunoista. Taikinan pitää jäädä melko löysäksi
 4. Peitä kulho liinalla ja jätä taikina kohoamaan pariksi tunniksi. Välissä voit tehdä intialaista ruokaa.
 5. Kun taikina on kohonnut, jaa se kahdeksaan osaan. Pyöritä osat palloiksi ja painele ne sitten kostutetuin käsin littaniksi, halkaisijaltaan noin 15-senttisiksi lätyiksi suoraan leivinpaperille. Yhdelle pellille mahtuu neljä leipää. Peitä leivät liinalla.
 6. Jos ruokakin on jo valmista, laita grillivastus kuumenemaan. Se tarkoittaa, että uunin yläosa kuumenee todella kuumaksi. Jos vastusta ei ole, lämmitä uuni niin kuumaksi kuin sen saa.
 7. Kun uuni on kuuma, voitele pellillinen naan-leipiä vedellä ja iske pelti uunin ylätasolle. Jää vahtiin uunin viereen. Jos grillivastus on tehokas, naan-leivät paistuvat minuutissa.
 8. Kun paistuvissa leivissä on ruskeita pilkkuja, käännä ne, voitele toiset puoletkin nopeasti vedellä ja paista vielä hetki.
 9. Voitele valmiit leivät margariinilla ja pane pinoon liinan alle odottamaan. Paista toinenkin pellillinen. Tarjoile leivät kuumina hetimmiten. Jos leivät ehtivät jäähtyä, voit lämmittää niitä uudelleen uunissa.
Viite