Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Juntti patonginpurijana

Parempaa patonkia.

18.8.2006 0.00

Laura Kosonen

Töölöläinen rouva suivaantui pojalleen, joka moitti patonkia. “Ei se voi olla pahaa, se on Stockmannilta.”

Ei-niin-töölöläisen suussa Stockan patonki maistuu samanlaiselta vehnäpullalta kuin muutkin patongit. Voi tietysti olla, ettei maatiaisen suu erota keskieurooppalaista sivistyksen tuulahdusta: Stockan patongit tuodaan nimittäin raakapakasteina Ranskasta.

Stockmannin ostopäällikkö Pirjo Hyvärinen suivaantuu kysymyksestä, kannattaako Ranskasta asti roudata jauhoja ja vettä. “Mehän olemme EU:ssa ja yhteisöhankinnassa”, Hyvärinen sanoo. “Suomalaiset eivät tee yhtä hyvää patonkia kuin ranskalaiset, jauhot ovat erilaisia.”

Hyvä on, uskotaan. Se on siis syöjästä kiinni. Meikäläinen on jo menetetty patonginpurija, mutta ehkä tulevat sukupolvet imevät jo äidinmaidosta kyvyn erottaa ranskalaisen veden ja jauhon hienostuneet vivahteet.

ankkamerkki 



Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.