Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Brax rauhoittelee naisjärjestöjen huolta tasa-arvosta

11.4.2008 0.00

Jukka Vahti

Oikeusministeri Tuija Brax (vihr) vakuuttaa, että sukupuolten välinen tasa-arvo ei ole jäämässä yhdenvertaisuuskysymysten varjoon valmisteilla olevassa lakiuudistuksessa. Oikeusministeriön hankkeessa pohditaan muun muassa nykyisen tasa-arvolain sisällyttämistä yhdenvertaisuuslakiin.

Hanke on herättänyt huolta lukuisissa naisjärjestöissä, jotka pelkäävät muun muassa tasa-arvon toteutumista valvovien viranomaisten resurssien puolesta.

Brax pitää järjestöjen huolta ennenaikaisena ja muistuttaa, ettei hankkeen yhteydessä ole syytä tuijottaa vain eri viranomaisten reviirejä ja virkoja.

”Se ei kuitenkaan poista sitä, että esitetyt sisältöväitteet ovat vakavasti otettavia. On esimerkiksi punnittua ajatella, että tasa-arvovaltuutettu jatkaa jatkossakin omana viranomaisenaan. Oleellista on kuitenkin myös, että uudistuksen lopputuloksen täytyy olla sellainen, että muun muassa vammaisten asiat huomioidaan nykyistä paremmin”, Brax sanoo.

Toimikunta jättää uudistusehdotuksensa ensi vuoden syyskuun loppuun mennessä. Hallituksen esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle keväällä 2010.
Viite