Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mari K. Niemi, H&M:ltä tutkijaksi

Natalia Baer

Mari K. Niemi.
Natalia Baer

28.2.2008 23.00

Jukka Vahti

”Valmistuin peruskoulun jälkeen vaatetusartenomiksi ja työskentelin muun muassa Yleisradiossa puvustajana ja H&M:ssä nuortenvaatteiden tuotepäällikkönä.

Vuonna 2000 hain Turun yliopistoon lukemaan valtio-oppia ja sosiologiaa. Vaihdoin opintojen aikana pääaineekseni poliittisen historian. Suoritin myös työharjoitteluni poliittisen historian laitoksella Eduskuntatutkimuksen keskuksessa ja jäin siitä laitokselle töihin.

Tutkin työssäni poliitikkojen yksityiselämän julkisuutta. Ilmiö on merkittävä erityisesti poliittisten johtajien kannalta. Kansalaisten suhde poliittikkoihin on muuttunut mediavälitteiseksi, mikä asettaa politiikoksi rekrytoituvalle ihmiselle aivan uusia haasteita. Poliitikon julkisuuskuva elää omaa elämäänsä ja se rakentuu monista osajulkisuuksista. Minua kiinnostavat esimerkiksi blogit, vaalikirjat ja myös iltapäivälehdet tai vaikka Seiska, joissa julkisuuskuvaa rakennetaan toisella tavalla.

Demokratian kannalta on tärkeää pohtia, millaisilla ihmisillä on mahdollisuus päästä poliittisiksi johtajiksi. Esimerkiksi demareissa käytävä keskustelu puheenjohtajan karismasta, ja pohdinta siitä, keneltä sitä löytyisi, kertovat muutoksesta. Aikaisemmin puolueessa on korostettu kasvamista pikku hiljaa poliittisiin tehtäviin vastuun ja oppimisen kautta.

Kahdenkymmenen vuoden päästä toivoisin tekeväni tutkimusta ajankohtaisista, mutta myös historiallisesti mielenkiintoisista aiheista. Toivottavasti teen myös hyviä tietokirjoja.”

Kuka?

  • Mari K. Niemi, 33 v.
  • Ammatti: Tutkija
  • Harrastukset: Ulkoilu, retkeily, kuntosalilla käynti, lenkkeily, lukeminen ja Dave-koiran kanssa agility ja toko.
  • Aikakausi, jonka olisi halunnut kokea: Tutkimusaiheen kannalta juuri nyt ovat menossa mielenkiintoiset vuodet. Kiinnostavia ovat myös erityisesti tulevat vuosikymmenet, esimerkiksi 2020–2030.

 

media  tutkimus 
Viite