Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ville Pernaa, sattumajohtaja

Natalia Baer

Ville Pernaa.
Natalia Baer

28.2.2008 23.00

Jukka Vahti

”Päädyin töihin yliopistoon ja Eduskuntatutkimuksen keskukseen monen sattuman kautta.

Minut pestattiin tekemään tilausgradua, joka käsitteli Suomen ja Neuvostoliiton kulttuurisuhteiden roolia suomalaisessa sisäpolitiikassa. Siitä paisuikin sitten väitöskirjan laajuinen työ. Sen jälkeen minut rekrytoitiin Eduskunnan historia -projektiin ja siinä pestissä piti kirjoittaa kaksi laajaa tutkimusta lisää.

Poliittisen historian laitoksellamme on vuosikymmenien traditio puolueiden, erilaisten kansanliikkeiden ja demokratian tutkimuksessa. Sen varaan oli hyvä rakentaa myös Eduskunnan historia -projekti ja keskuksen myöhempi toiminta.

Parinkymmenen vuoden päästä haluan tehdä jotain, minkä koen mielekkääksi. Tulevaisuus ja niin sanottu ura pitäisi rakentaa sellaisten töiden varaan, missä viihtyy. Sen eteen pitää tosin ponnistella, mutta akateemisessa maailmassa mielekkääseen työhön on mahdollisuuksia. Jos akateemiset hommat eivät jossain vaiheessa enää toimi, on parempi lyödä pillit pussiin, ei se mikään itseisarvo ole.

Toisaalta kun on viime vuosituhannen lopulta asti ollut näissä yliopiston hommissa, vuodet valitsevat jatkoa puolestaan. Eihän tämä työkokemus välttämättä ole niin hirveän kovaa valuuttaa tuolla muualla.”

Kuka?

  • Ville Pernaa, 33 v.
  • Ammatti: Tutkimusjohtaja, dosentti.
  • Harrastukset: Pallopelit ja urheiluseuratoiminta.
  • Aikakausi, jonka olisi halunnut kokea: Niin sanotut vaaran vuodet, eli sotienjälkeiset vuodet 1944–1948. Suomi oli silloin monessa vaativassa tienhaarassa yhtä aikaa. Se oli yksi lähihistorian dramaattisimmista rauhan ajan ajanjaksoista.

tutkimus 
Viite