Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

”Helsingissä on neuvostomeininki”

8.12.2006 5.54

Laura Kosonen

Vihreiden kaupunginvaltuutettu Kimmo Helistö uskoo, että Hanasaaren voimalan purkamisesta syntyy Helsingin kaupunginvaltuustossa ensi keskiviikkona kova vääntö, vaikka kaupunginhallitus ei hyväksynyt purkusuunnitelmien kyseenalaistamista. Vihreät ja pieni demarivähemmistö valtuutettu Osku Pajamäen johdolla ovat sitä mieltä, että kaupungin pitäisi vielä tutkia, voitaisiinko voimala säilyttää ja muuttaa se esimerkiksi kulttuurikeskukseksi.

”Luulen, että kaksi viidennestä valtuutetuista saattaisi taipua voimalan säilyttämisen kannalle niin, että siihen syntyisi järkevää toimintaa”, Helistö sanoo. Helistö itse ei puhu vain kulttuurikeskuksesta, vaan haluaisi voimalaan lisäksi myös esimerkiksi kouluja ja päiväkoteja, liiketoimintaa sekä asuntoja.

Kansanliike Hanasaaren voimalan säilyttämiseksi on voimistunut viime viikkoina. Kulttuuri-ihmisten lisäksi myös esimerkiksi Kauppalehden Presso vaati pääkirjoituksessaan voimalan säilyttämistä ja vertasi voimalan mahdollisuuksia Lontoon Battersea Power Stationin kulttuuri-,

 innovaatio- ja yrityskeskukseen. Voimalan purkaminen on kuitenkin tarkoitus aloittaa nopealla aikataululla ensi vuonna. Ovatko suojeluhaluiset jälleen kerran auttamattomasti myöhässä liikkeellä?

”Koska kyseessä ei ole museoarvojensa takia suojeltava rakennus ja koska kaupunki ei koskaan esitä vaihtoehtoisia suunnitelma, on kunnon kampanjaa ollut vaikea aloittaa”, Helistö puolustautuu.

”Kaupungin kannaltahan on tietysti yksinkertaisempaa, ettei keskustelua edes ruokita.”

Helistön mielestä Helsingissä ei ole ymmärretty sitä, että rakennussuunnittelun pitäisi ylipäätään lähteä siitä, mitä jo olemassa olevasta voitaisiin hyödyntää.
Viite