Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Euroviisukähinä alkoi jo

Iiro Törmä

Musta baskeri kommentoi blogissa kaikkea ajankohtaista iskelmästä oopperaan ja katutaiteesta museonäyttelyihin. Iiro Törmä

Musta baskeri kommentoi blogissa kaikkea ajankohtaista iskelmästä oopperaan ja katutaiteesta museonäyttelyihin.

25.9.2008

Musta baskeri

Yle julkistaa tänään kello 15 Suomen ensi vuoden euroviisuartistien nimet Café Carusellissa Helsingissä. Muusikko-toimittaja Petri Kaivanto ilmoitti kuitenkin Elvis ry:n sivuilla jo maanantaina tietävänsä ainakin kuuden Suomen euroviisuehdokkaan nimet. Nämä artistit ovat Kwan, Remu, Sani, Tapani Kansa, Jari Sillanpää ja Anna Abreu.

Tiistaina Suosikin nettisivut ehtivät kuitenkin uutisoimaan, että ainakaan Abreun kohdalla tieto ei pitäisi paikkaansa.

Tässähän pääsee jo tunnelmaan. Huhut ovat olennainen osa euroviisumaailmaa. Kaivanto kirjoittakin blogissaan, että vastaavia vuotoja on tapahtunut useasti aiemmin ”jättäen tympeän kähminnän ja epäoikeudenmukaisuuden löyhkän.”

Hänen kirjoituksensa on musiikkialan ammattilaisen tympeää jossittelua euroviisusääntöjen epäoikeudenmukaisuudesta.

Tärkeintä on, että tapahtuu ja puhutaan. Kaivantokin antaa oman panoksensa euroviisutunnelmaan lietsomalla huhuja, vaikka hänen tarkoituksensa lienee joku muu kuin euroviisufanien viihdyttäminen.

Minulla ei ole valitettavasti etukäteen tietoa Suomen euroviisukandidaateista, mutta spekuloida voin silti.

Jos minulla olisi valtaa, kutsuisin Suomen edustajan paikasta kilpailemaan Anneli Saariston, Arja Saijonmaan, Paula Koivuniemen, Cris Owenin, Markku Aron ja Mikko Alatalon.

Näitä nimiä tuskin kuulemme tänään kolmelta. Siksi lohduttaudun Ylen Elävässä arkistossa ja kuuntelen viisukarsittujen valioita. Siellä voi jälkiviisastella ja miettiä, millä biisillä voitto olisi irronnut Suomelle jo ennen mörköoopperaa.

Musta baskeri on kulttuurivaikuttaja, joka käyttää asemansa takia nimimerkkiä. Lisää baskerin blogitekstejä löydät täältä.

Viite