Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Eksy harhapoluille!

16.2.2007 5.51

Elina Grundström

1970-luvun taistolaisuuteen nuoruudessaan hurahtaneita ihmisiä on mollattu Suomessa ihan liikaa. Eihän meillä tapahtunut mitään hirveää. Terroristijärjestöjä ei perustettu, kukaan ei kuollut, Neuvostoliittoon ei liitytty, eikä itsenäisyys mennyt. Poltettiinkos meillä edes yhtään autoa?

Useimmat 1970-luvun vasemmistoradikaalit olivat nuoria ihmisiä, jotka halusivat vilpittömästi parantaa maailmaa. Rapatessa roiskuu, ja on ihan selvää, että ihmiset joutuvat näinä maailmanaikoina muuttamaan vanhemmiten mielipiteitään monistakin asioista.

Entisten taistolaisten, koijärveläisten ja kettutyttöjen ”paljastamisen” sijaan pitäisikin ”paljastaa” ihmisiä, jotka keskittyivät nuorina vain omaan napaansa, uraansa ja omaisuuteensa. He eivät ole hoitaneet osuuttaan yhteisistä maailmanparannustöistä sukupolvien ketjussa.

Tämä lehti on Vihreän Langan nuorisonumero. Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto eli ViNo jakaa lehteä 80 000:lle äänestysikäiselle nuorelle. Emme kuitenkaan halunneet tehdä tästä numerosta opiskelijalehtien jokakeväisten ”abinumeroiden” kaltaista urasuunnittelun opasta.

Sen sijaan keräsimme neljä aktiivista nuorta ja neljä vanhempaa vaikuttajaa keskustelemaan nuoruuden tarkoituksesta. Kävi ilmi, että se urakin voi urjeta juuri yhteiskunnallisen toiminnan kautta.

Keskustelujen tulokset voi summata kahteen lauseeseen: Ole aktiivinen! Eksy harhapoluille!
Viite