Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreää joogaa

2.3.2007 5.49

Didi Annapurna

Uusliberalismia ihannoiva aika on muutoksen edessä. Ihmiset ovat alkaneet yleisesti tiedostaa tarpeen inhimillisemmän, vastuullisemman ja vihreämmän elämäntavan omaksumiseen. Puolueet laidasta laitaan joutuvat äänestäjien painostuksen ja ilmastonmuutoksen myötä edistämään vaihtoehtoisempia elämäntapoja.

Maapallon ja ihmiskunnan tila vaatii muutakin kuin pelkkiä vaalilupauksia. Edes energian tarpeesta huolehtiminen uusiutuvilla menetelmillä ei enää riitä ongelmien ratkaisemiseksi. Luonnonvarat ehtyvät kiihtyvällä vauhdilla, vesilähteet hupenevat, takapihat on kohta pelkkiä kaatopaikkoja ja niin edelleen.

Ihmiset haluaisivat muuttaa elintapojaan, mutta keinojen löytäminen on vaikeaa. Minusta vihreiden edelläkävijöinä olisi aika mainita jooga ja meditaatio vaaliohjelmassaan ja suositella sitä etenkin kouluihin, mutta myös kaikelle kansalle tehokkaana keinona elintapojen muutokseen ja tuhlauksen lopettamiseen. Meditaatio vähentää automaattisesti kiinnostusta materialismiin sisäisen tyytyväisyyden lisääntyessä.

”Askeettisuus” ei merkitse tuskallista luopumista elämästä täyttä elämää, vaan pikemminkin elämän rikastumista vapautuneena tavaran ja stressin kahleista ja samalla pelastaisimme mitä pelastettavissa on.

Uskoisin, että kasvava joukko nykyajan joogeja tuleekin näyttelemään suurta osaa maapallon historiassa.
Viite