Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Aids, elämä lapselle vai adhd?

9.3.2007 5.55

Laura Häkli

Kuka päättää minkä asian puolesta Suomessa järjestetään hyväntekeväisyyskonsertteja ja kuka kerää voitot? Tuorein säälin kohde ovat adhd-potilaat, joiden puolesta konsertoi ensi keskiviikkona rivi eturivin artisteja Hanna Pakarisesta Paula Koivuniemeen.

Adhd-gaalan järjestää helmikuussa rekisteröity yhdistys, Adhd-väestön Tukiyhdistys. Patentti- ja rekisterihallituksesta siitä ei löydy muuta kuin yhdistyksen perustamiseen tarvittavien kolmen henkilön nimet, jäsenmääräänsä yhdistys ei suostu paljastamaan.

Internetissä yhdistyksestä ei ole tavuakaan, eikä alan suurin virallinen toimija ADHD-liitto ole kuullut koko tukiyhdistyksestä.

Tiedotus- ja kuntoutusjärjestö ADHD-keskus on kieltäytynyt yhteistyöstä uuden tukiyhdistyksen kanssa.

”ADHD-keskukselle jäi epäselväksi, mitä hyväntekeväisyys tämän konsertin suhteen käytännössä tarkoittaa”, sanoo keskuksen johtaja Diana Cavonius.

Adhd-väestön Tukiyhdistyksen puheenjohtaja, Erottajan apteekin apteekkari, Ulla Jansson sanoo, että yhdistys on kaavaillut, että ”konsertin tuotosta mahdollisesti annettaisiin jonkinlainen sekki ADHD-liitolle”.ADHD-liitto varmasti ilahtuu yllätyksestä.

Liput siis Lippupalvelusta, 39–59 €.
Viite