Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Verhojen väristä

9.3.2007 5.52

Elina Grundström

Lääkäriystäväni mukaan synnytyssairaala kannattaa valita siten, että siellä pystytään tarvittaessa tekemään hätäsektio – eikä siis esimerkiksi verhojen värin perusteella.

Sama pätee pääministereihin.

Uusimpia vaaligallupeita lukiessa on tehnyt mieli kysyä kansalta, että oletteko nyt ihan tosissanne? Niiden mukaan Matti Vanhasta pidetään parhaana pääministeriehdokkaana. Suosio on vain kasvanut hänen yksityiselämäänsä liittyvien paljastusten jälkeen. Myötätunto, sääli sekä uuniperunoiden ja ruutupaitojen tapaiset tunnelmatekijät sekoittuvat rationaaliseen harkintaan.

Älkää nyt hyvät ihmiset langetko median luomiin mielikuviin!

Nyt ollaan nimittäin valitsemassa hallitusta, jolla on kovat paikat edessä. Talouden laskukausi alkaa väistämättä ensi vaalikaudella ja samalla pitäisi ratkaista rankkoja ilmastoon, energiaan ja väestön vanhenemiseen liittyviä ongelmia.

Vanhasella ja kumppaneilla ei ole näyttöä siitä, että he pystyisivät tekemään vaikeita asioita vaativassa tilanteessa. Hallitus on paistatellut ennätysmäisen suotuisassa taloustilanteessa. Työttömyys on vähentynyt itsestään, joten mitään isoja sosiaaliturvan tai elinkeinopolitiikan uudistuksia ei ole viitsitty edes aloittaa. Hallituksen ainoa iso rakennemuutos oli viinaveron alentaminen, jonka peruuttamista vaativat nyt myös hallituspuolueet itse.

Sellainenkin pieni asia kuin uudenaikaisen öljyntorjunta-aluksen ostaminen jäi hoitamatta, puhumattakaan biopolttoainedirektiivistä, jonka kanssa hidasteltiin niin pitkään, että EU antoi Suomelle kaksi varoitusta.

Vitsikästä kyllä, keskustapuolue esiintyy vaaleissa bioenergian edistäjänä.

Matti Vanhasella on varmaan kivat verhot.
Viite