Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ehdokas mainostaa töissä

16.3.2007 5.52

Kaisa Kumpula

Käpyläläisten kokoontumistilan ja nuorisokahvilan Käpylän klubin näyteikkunoihin on ilmestynyt nuorten tekemiä vaalimainoksia eduskuntavaaliehdokas Heikki Takkisesta. Mainosten mukaan Heikki ymmärtää nuoria ja on aina ystävällinen.

Takkinen pyrkii eduskuntaan kommunistisen puolueen Helsingin listalta ja työskentelee nuorisokahvilassa projektityöntekijänä. Miksi hän mainostaa itseään työpaikallaan, joka on julkista tilaa?

”Huomasin mainokset, kun tulin yhtenä päivänä klubille töihin. Nuoret olivat tehneet ne omasta aloitteestaan. En ole heitä siihen mitenkään kehottanut”, Takkinen sanoo.

Hän kertoo, että kyseiset nuoret ovat yläaste- ja lukioikäisiä. He olivat Takkisen mukaan innostuneet nuorisovaaleista ja saaneet siitä idean tehdä vaalimainoksia.

”Jos saamme näin nuoria aktivoitumaan, sehän on vain hyvä asia. Eri asia olisi, jos olisin itse houkutellut nuoria tekemään mainoksia.”

Helsingin kiinteistöviraston halli- ja ulkomyynnin päällikkö Tapio Sademies kertoo, ettei Helsingissä vaalimainoksia saa laittaa muualle kui vaalimainostelineisiin. Lisäksi ehdokkaat voivat ostaa mainospaikan kadun ylittäviin banderolleihin.

”1960-luvulla mainoksia laitettiin joka paikkaan ja liimailtiin toisten mainosten päälle, joten kaupungit alkoivat rajoittaa vaalimainontaa”, Sademies kertoo. Hän ei kuitenkaan poistaisi nuorten tekemiä mainoksia.

”Ne tavoittavat suhteellisen harvat. Uskoisin, että siinä on kyseessä vain äänestysinnon lisääminen”.

Näyttää siltä, että Takkista on onnistanut. Hän saa ilmaista vaalimainontaa, joka on vielä sallittuakin.
Viite