Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mikael Ahlfors

Puhikset Turusta. Ville Niinistö ryhtyy johtamaan vihreiden eduskuntaryhmää, Janina Andersson puolestaan eduskunnan lakivaliokuntaa. Mikael Ahlfors

Puhikset Turusta. Ville Niinistö ryhtyy johtamaan vihreiden eduskuntaryhmää, Janina Andersson puolestaan eduskunnan lakivaliokuntaa.

Ville Niinistö vihreän eduskuntaryhmän johtoon

11.6.2009 17.15

Jukka Vahti

Ville Niinistö on vihreiden eduskuntaryhmän uusi puheenjohtaja. Varapuheenjohtajat ovat hämeenlinnalainen Kirsi Ojansuu ja helsinkiläinen Outi Alanko-Kahiluoto. Eduskuntaryhmä päätti asiasta järjestäytymiskokouksessaan torstaina.

Niinistö on ensimmäisen kauden kansanedustaja Turusta.

"Syksy tulee olemaan hyvin ratkaiseva monissa meille tärkeissä kysymyksissä. Haluamme varmistaa, että hallitus pystyy estämään työttömyyden kasvua ja luomaan pohjaa sille, miten Suomi on mukana Kööpenhaminan ilmastokokouksessa", Niinistö arvioi eduskuntaryhmän näkymiä.

Niinistö kieltäytyi talvella tavoittelemasta vihreiden puheenjohtajan paikkaa, vaikka moni toivoi hänen haastavan Anni Sinnemäen. Niinistö vetosi tuolloin perhesyihin.

"Ryhmän puheenjohtajan työtehtävät liittyvät valtaosin eduskunnan istuntorytmiin. Kun olen täällä Helsingissä tiistaiaamusta perjantai-iltapäivään, pystyn hyvin keskittymään näihin töihin", Niinistö sanoo nyt.

Turkulaiset vahvistivat muutenkin asemiaan vihreiden avainpaikoilla. Eduskunnan lakivaliokunnan puheenjohtajan paikalta europarlamenttiin siirtyvän Heidi Hautalan paikan valiokunnan puheenjohtajana ottaa Janina Andersson.

"Odotan innolla lakivaliokuntaa. Siellä on tulossa parisuhdeväkivaltaan liittyviä asioita ja eläintensuojeluasiota, eli asioita, jotka ovat ihmisiä lähellä. Se ei ole ollenkaan niin kuivaa kuin miltä se kuulostaa", Andersson totesi tiedotustilaisuudessa.
Viite