Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Punajuuripihvit

Saara Törmä

Punajuuripihvit.
Jälleen punajuuria. Appiukon punajuurivuori hupenee ennätysvauhtia.Saara Törmä

Jälleen punajuuria. Appiukon punajuurivuori hupenee ennätysvauhtia.

28.9.2009 14.14

Saara Törmä

Rosmariini ja timjami antavat punajuuripihveille herkullisen, metsäisen maun.

n. 20 kpl

  • 7 dl raakaa punajuurta raastettuna (n. 3 suurta punajuurta)
  • 2 sipulia (250 g)
  • öljyä paistamiseen
  • 3 dl keitettyjä kikherneitä tai 1 tlk (400/265 g) säilöttyjä
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 ½ dl kaurahiutaleita
  • 3 luomumunaa
  • 1 dl kermaa tai kasviskermaa
  • 1 dl öljyä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl rosmariinia
  • ¼ tl mustapippuria

    1.    Kuori ja raasta punajuuret raastimen karkealla terällä.
    2.    Kuori ja silppua sipulit.
    3.    Kuullota sipulit pannulla öljyssä.
    4.    Valuta ja huuhtele kikherneet, jos käytät säilöttyjä.
    5.    Mittaa kikherneet ja auringonkukansiemenet kulhoon ja aja seos karkeaksi sauvasekoittajalla.
    6.    Lisää kaikki loput aineet ja sekoita tasaiseksi.
    7.    Nostele massasta lusikalla kekoja uunipellille leivinpaperin päälle, lähes vieri viereen. Painele pihvit reilun sentin paksuisiksi.
    8.    Paista pihvejä 200-asteisessa uunissa reilun ½ tunnin ajan. Käännä pihvit kertaalleen paiston loppuvaiheessa terävällä lastalla. (Jos kaikki pihvit eivät mahtuneet yhdelle pellille, käytä uunin kiertoilmatoimintoa, jos sellainen on. Laske lämpöä 20 astetta ja paista molemmat pellilliset kerralla.)
    9.    Nauti pihvejä perunamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa tai kokoa pihveistä hampurilaisia kaikilla mausteilla.



Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.

Vihreä Lanka 3/2019

Lue

Vihreä Lanka

3/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta



Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri