Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Optioita vasta töissä

13.10.2006 5.53

Asianajotoimisto Jukka Kallio Oy

Kaivosyhtiö kommentoi uutista kaivosylitarkastajan työpaikan vaihdoksesta.

Vihreän Langan uutisessa ”Optioita tervetuliaisiksi” (VL 39/06) annetaan ymmärtää, että Scandinavian Minerals Ltd. olisi toiminut väärin ottaessaan palvelukseensa Krister Söderholmin uudeksi varatoimitusjohtajaksi. Lisäksi artikkelissa annetaan ymmärtää, että Krister Söderholm olisi suosinut Scandinavian Minerals Ltd. -yhtiötä työskennellessään kaivosylitarkastajana. Molemmat vihjaukset ovat täysin vääriä. Artikkeli on kirjoitettu ilman yhteydenottoa päämiehiimme tosiasioiden tarkistamiseksi.

Ensiksikin haluaisimme korostaa, että Krister Söderholm myönsi kaivosylitarkastajana ollessaan valtausoikeuksia kaikille niitä hakeneille Suomessa toimiville yhtiöille lainsäädännön asettamien vaatimusten täyttyessä, ei vain Scandinavian Minerals Ltd. -yhtiölle. Scandinavian Minerals Ltd. -yhtiölle 1.3.2006 myönnetty valtausoikeus oli vain yksi monista hänen myöntämistään valtausoikeuksista hänen työskennellessään kaivosylitarkastajana.

Toiseksi Scandinavian Minerals Ltd. on ensimmäisen kerran vasta tämän vuoden elokuussa aloittanut keskustelut Krister Söderholmin kanssa hänen palkkaamisestaan. Hänen tehtäviinsä ei enää kesäkuusta lukien kuulunut valtausoikeuksien myöntäminen.

Kolmanneksi haluaisimme korostaa että yrityksillä on tapana Kanadassa ja monissa muissakin maissa antaa optio-oikeuksia uusille työntekijöilleen. Kysymys ei ole ”tervetuliaislahjasta” vaan tärkeästä osasta johdon palkkausjärjestelmää sellaisella suuria liiketoimintariskejä sisältävällä alalla kuin kaivosteollisuus. Kaikkein tärkeintä on huomata, että optio-oikeuksia ei ole olemassa, jollei henkilö aloita työskentelyä yhtiössä. Näin ollen Krister Söderholmin optio-oikeudet syntyvät vasta, kun hän aloittaa toimensa hoitamisen Scandinavian Minerals Ltd. -yhtiössä.

Scandinavian Minerals Ltd. on ylpeä maineestaan Suomessa vastuullisena ja ammattitaitoisena yhtiönä. Yhtiö noudattaa vaativimpia standardeja kaikessa liiketoiminnassaan. Me katsomme yhdessä päämiehiemme kanssa, että päämiehiemme kunniaa on perusteettomasti loukattu artikkelissanne. Päämiehemme kuuntelevat jatkossakin mielellään asianosaisten mielipiteitä mutta toivovat, että tulevaisuudessa mielipiteet perustuisivat parempaan tietoon.

Toimittaja Taina Ahtela yritti juttua tehdessään tavoittaa Kristian Söderholmia useita kertoja. Söderholm ei koskaan vastannut hänen soittopyyntöönsä.
Viite