Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Riistäjän kakku

21.9.2007 0.00

Saara Törmä

”Nautinnolla on karvas jälkimaku! Kakkuun käytetty kaakao saattaa hyvinkin olla lapsityövoimalla tuotettua. Munat on tuotettu häkkikanalassa ja kerma on haettu varta vasten autolla naapurikaupungin halpamarketista.”  

Pohja

  • 200 g digestive-keksejä
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 75 g voita sulatettuna

Täyte

  • 200 g voita
  • 2 ½ dl kaakaojauhetta
  • 4 munaa
  • 3 dl fariinisokeria (tiivis mitallinen)
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 dl kermaa

Lisäksi

  • vaniljajäätelöä ja mustaherukkahilloa
  1. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat.
  2. Tee pohja. Mittaa keksit muovipussiin ja murskaa ne.
  3. Sekoita pohjan aineet keskenään ja painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.
  4. Tee täyte. Mittaa voi ja kaakaojauhe kattilaan. Kuumenna, kunnes voi sulaa. Sekoita tasaiseksi ja nosta sivuun jäähtymään.
  5. Mittaa munat ja sokerit kulhoon ja vatkaa seos tanakaksi vaahdoksi.
  6. Lisää haalea suklaaseos muna-sokerivaahtoon. Lisää kerma ja vatkaa tasaiseksi.
  7. Kaada täyte vuokaan.
  8. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Nauti huoneenlämpöisenä vaniljajäätelön ja kirpeän mustaherukkahillon tai soseutettujen pakastemustaherukoiden kanssa.


Lisää aiheesta:



Viite