Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Perjantain jännitysnäytelmä

13.10.2006 5.56

Laura Kosonen

Hedelmöityshoitolakia koskevasta äänestyksestä on tulossa äärimmäisen tiukka. Eduskunta äänestää hallituksen esityksen ja lakivaliokunnan kannan väliltä tänään perjantaina kello 13. Hallituksen esitys sallisi hedelmöityshoidot yksin eläville naisille ja lesbopareille, niin myös lakivaliokunnan puheenjohtaja, vihreiden kansanedustaja Tuija Brax.

”Äänestyksestä tulee tiukka, mutta uskon, että hallituksen esitys voittaa”, Brax sanoo. ”Perustuslaki lähtee siitä, että ihmisiä kohdellaan tasapuolisesti riippumatta heidän seksuaalisesta suuntautumisestaan tai aviosäädystään. Tätä on vaikea ohittaa.”

Brax muistuttaa, että hoitoja on annettu yksinäisille naisille ja naispareille jo 20 vuotta ongelmitta. Lapset ovat erittäin toivottuja, eivätkä hoidot vie veronmaksajien rahoja, sillä ne tapahtuvat yksityisillä klinikoilla.

”Vastapuoli tulee vetoamaan lapsen etuun. Fraasi ’lapsen oikeus isään ja äitiin’ kuullaan monta kertaa”, Brax ennakoi. Hän toteaa, että yksinäisille naisille ja lesbopareille syntyy hedelmöityshoidon tuloksena muutamia kymmeniä lapsia vuodessa, kun taas joka vuosi syntyy luomumenetelmällä 900 lasta, joiden isää ei tiedetä.

”Lisäksi Suomessa on 100 000 lasta, joiden isät eivät maksa elatusapua, koska eivät ole lapsen elämässä.”


Lisää aiheesta:Viite