Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Vain Taivas voi auttaa

20.10.2006

Ari Heikkinen

Kirjoittaja on Vihreän liiton puoluesihteeri.

Sain viime perjantaina kahvin väärään kurkkuun Euroopan vihreiden kokouksen tauolla Genevessä, kun selasin kommunikaattorilla uutisia Suomesta: toveri kollegalla kokoomuksesta on riesanaan jupakka, jossa on ainakin siteeksi seksiä ja väkivaltaa. Kyse on suorastaan perinteisestä mafian toimialaan liittyvästä bisneksestä. Ja kokoomuspuolue on vielä maksanut tapahtumapaikan vuokraa, kertoi iltapäivälehti alkuviikosta.

Edellisviikolla kohuttiin keskustalaisen ministerin puolison uhoamisesta, jolla tämä uros puolusti naarastaan demariuroksen kiusantekoa vastaan. Sankari joutui pyytelemään sanojaan anteeksi, mutta demariuros saa silti pitää tahran, joka jupakasta jäi. Tapauksesta jäi varmasti hampaankoloon jotakin, joka tulee vielä ulos.


Pari viikkoa sitten Markkinointi & Mainonta -lehti uutisoi, että keskusta on palkannut mainostoimistokseen PHS:n, joka on yksi maineikkaimpia toimistoja Suomessa. Kollegani puoluesihteeri Jarmo Korhonen julisti, että PHS:n toimenkuvana on suunnitella keskustalle sellaista markkinointiviestintää, joka varmistaa puolueen olevan ykköspuheenaihe eduskuntavaaleissa.

Demarien uusi mainostoimisto on Dynamo, kokoomus jatkaa yhteistyötään presidentinvaaleissa mainetta niittäneen Bob Helsingin kanssa, ja meillä vihreillä yhteisyökumppanina on Taivas. Kaikkien näiden toimenkuvaan on varmasti suunniteltu kuuluvan, että asianomainen puolue olisi esillä korkealla profiililla. Ainakin me olemme sivunneet teemaa Taivaan kanssa.


Millaisia temppuja tässä vielä nähdäänkään, kun jo ennen varsinaisten kampanjoiden valmistumista uhkaillaan toveri ministeriä väkivallalla, kohutaan parituksesta ja perheväkivallasta? Mainostoimistot ovat maineikkaita, mutta puolueet ovat asettaneet riman korkealle. Rahaa käytetään kampanjoihin enemmän kuin koskaan. Keskusta kertoo käyttävänsä puolitoista miljoonaa, kokoomus runsaan ja demarit hiukan vajaan miljoonan. Vasurit 800 000 euroa ja me vihreätkin koetamme raapia kokoon puoli miljoonaa. Vaan se luova toteutus ratkaisee, ei yksin raha.

Edellisissä vaaleissa loka on lentänyt kiitettävästi pienemmilläkin panostuksilla. Olemme muuten vihreissä sopineet, että me emme sotke käsiämme lokakampanjointiin, mutta muista ei tietysti ole varmuutta. Meno hirvittää jo nyt.


Me vihreät tosiaan tarvitsemme tällaisissa ennakkotunnelmissa Taivaan apua.

Viite