Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Panu Laturi: "Kannatuksessa voi tapahtua mitä vain"

26.1.2011 14.20

Noora Jussila

Tuoreimman gallupin mukaan vihreiden kannatus on 8,8 prosenttia, kun se vielä vuosi sitten oli kymmenen prosentin luokkaa. Syksyllä yhdeksän prosentin tuntumaan pudonnut kannatus ei ole lähtenyt kasvuun.

Vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi ei kuitenkaan pidä tilannetta huolestuttavana.

"Tämä tarkoittaa, että meidän pitää tehdä paljon työtä ja saada viestimme läpi, niin kyllä tästä vielä noustaan", sanoo Brysselistä tavoitettu Laturi.

"Jos katsotaan neljä vuotta taaksepäin samaa tilannetta, silloin demarit olivat suurin, keskusta toiseksi suurin ja kokoomus kolmas. Tässä voi tapahtua vielä mitä vain, vaaleihin on kolme kuukautta aikaa ja nämä ovat vain mielipidemittauksia."

Helsingin Sanomien TNS Gallupilla teettämän mielipidemittauksen mukaan perussuomalaisten kannatus, 16,2 prosenttia, on kivunnut jo kolmen suurimman puolueen kannoille. Keskustan ja Sdp kannatus on hieman päälle 18 prosenttia.

Laturi ei kuitenkaan usko perussuomalaisten kannatuksen säilyvän yhtä korkeana vaaleissa.

"En usko, että se ihan noin korkealle menee, mutta on vaikea sanoa mihin se menee. Tällaista tilannetta ei ole aiemmin ollut."

Vihreät ovat jääneet vaalirahakohun ulkopuolelle, mutta se ei ole juuri näkynyt puolueen kannatuksessa. Mistä se johtuu?

"Vaalirahakohu näkyy mielestäni yllättävän vähän mielipidemittauksissa. Perussuomalaiset on suomalaisen poliittisen kentän protestipuolue ja se on kanavoitunut sinne voimakkaasti."

vihreät  eduskuntavaalit 


Lisää aiheesta:


Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.

Vihreä Lanka 3/2019

Lue

Vihreä Lanka

3/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta


Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri