Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Koko kansa on saatava liikkeelle!

30.11.2007 0.00

Yrjö Saraste

Viime kuukausien aikana on päivitelty sitä, että suurten ja pienten tulojen välinen kuilu syvenee. Samoin hyvä- ja huonokuntoisten välinen ero suurenee jatkuvasti. Osa kansasta on paremmassa kunnossa kuin koskaan, mutta huonokuntoisten osuus lisääntyy erityisesti nuorison ja aktiiviväestön keskuudessa.

On järkyttävää kuulla, miten puolustusvoimain komentajakin alistuneesti vain toteaa, että nuorten miesten kunnon heiketessä voidaan vastaisuudessa kouluttaa vain 70 prosenttia ikäluokasta.

Kehityksen suunta on muutettava heti. On aloitettava koko kansan määrätietoinen liikuttaminen. Kuntoilu tulisi tehdä yhtä muodikkaaksi kuin esimerkiksi kierrättäminen. Liikunnanopettajien ja urheiluseurojen pitäisi valmentaa kaikkia nuoria ja saada heidät innostumaan liikunnasta. Myös työpaikkaliikuntaa ja eläkeläiskuntoilua tulisi lisätä.

Kävely- ynnä muita kuntoiluyhdistyksiä tulisi tukea ei vain rahallisesti, vaan myös vaikuttajien pitäisi osallistua kuntotapahtumin. Mediakin innostuisi, jos voitaisiin ilmoittaa urheiluministerin ei vain suojelevan jotakin massakävelyä vaan osallistuvan siihen. Olisi kohtuullista, että pääministerikin malttaisi jättää netissä surffaamisen hetkeksi ja osallistua esimerkiksi Kesäyön Marssiin (www.kesayonmarssi.fi).

Kansalaisilla on suorastaan velvollisuus pitää itsensä kunnossa. Rahaa ja välineitä kuntoilu ei välttämättä vaadi.
Viite