Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sitruunainen kerroskiisseli

13.12.2007 18.00

Saara Törmä

6-8 annosta

Vaniljakiisseli

  • 2 luomumunan keltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 1 ½ rkl maissitärkkelystä
  • 4 dl luomukermaa
  • 1 dl luomumaitoa
  • 1 vaniljatanko

Sitruunakiisseli

  • 1 tl luomusitruunan kuorta raastettuna
  • 1 dl luomusitruunan mehua
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 ½ rkl maissitärkkelystä
  • 2 luomumunan keltuaista
  • 2 dl ruokajugurttia
  1. Valmista vaniljakiisseli. Mittaa kaikki aineet paksupohjaiseen kattilaan.
  2. Kuumenna seos koko ajan vatkaten. Nosta kattila liedeltä, kun kiisseli on paksua ja kuohkeaa.
  3. Jaa seos 6–8 annosmaljan pohjalle ja nosta maljat viileään. Huuhtele ja kuivaa vaniljatanko myöhempää käyttöä varten.
  4. Tee sitruunakiisseli. Mittaa kattilaan kaikki sitruunakiisselin ainekset, paitsi ruokajugurtti.
  5. Kuumenna seos koko ajan vatkaten. Sekoita, kunnes kiisseli sakenee ja nosta kattila liedeltä.
  6. Jäähdytä kiisseli ja vatkaa ruokajugurtti joukkoon. Jaa seos vaniljakiisselimaljoihin.
  7. Tarjoa seurana valkosuklaamarenkeja.


Lisää aiheesta:



Viite