Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tuliset karjalanpiirakat

13.12.2007 18.00

Saara Törmä

  • 700 g jauhoisia perunoita kuorittuna
  • 200 g fetajuustoa
  • ½ dl öljyä
  • ½ dl omenaviinietikkaa
  • ½ dl vettä
  • 5 valkosipulinkynttä puristettuna
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 ½ tl sokeria
  • 1 ½ tl suolaa
  • ½ tl neilikkaa
  • ½ tl cayennenpippuria
  • 2 luomumunaa

Taikina

  • ½ dl ruisjauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl vettä, 1 rkl öljyä
  • ½ tl suolaa

Jälkivoiteluun

  • 1 dl luomumaitoa
  • 75 g voita
  1. Tee täyte. Paloittele perunat ja keitä ne kypsiksi. Valuta vesi pois ja survo perunat. Lisää joukkoon murennettu fetajuusto.
  2. Lisää perunaseokseen öljy, etikka, vesi, puristetut valkosipulit ja mausteet. Vatkaa lopuksi joukkoon munat sähkövatkaimella.
  3. Sekoita taikinan aineet keskenään. Jauhota leivinpöytä vehnäjauhoilla. Pyöritä taikina tangoksi ja jaa 16–20 osaan.
  4. Pyörittele taikinapalat palloiksi ja litistä ne letuiksi. Pidä kaikki tangot ja letut muovilla peitettyinä, etteivät ne kuivu.
  5. Pidä lettu jauhotettuna ja ajele se piirakkapulikalla tai pastakoneella ohueksi, soikeaksi kuoreksi.
  6. Levitä piirakkakuorelle täytettä, jätä reunoilta noin sentti vapaaksi. Rypytä reunat täytteen päälle.
  7. Nosta piirakat pelleille leivinpaperin päälle vieri viereen. Paista yhtä pellillistä kerrallaan 275-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  8. Pakasta jäähtyneet piirakat odottamaan tarjoiluhetkeä. Sulata piirakat ja lämmitä ne 150-asteisessa uunissa tarjolle. Kiehauta kattilassa vesi tai maito ja voi. Sivele seoksella lämpimien piiraiden reunat ja pohjat.


Lisää aiheesta:



Viite