Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Flickr / Kris Olin (CC-BY-NC-SA)

Grimsvötn-tulivuori.
Ekoteko? Grimsvötn alkoi purkautua viikonloppuna ja uhkaa aiheuttaa ongelmia Euroopan lentoliikenteelle.Flickr / Kris Olin (CC-BY-NC-SA)

Ekoteko? Grimsvötn alkoi purkautua viikonloppuna ja uhkaa aiheuttaa ongelmia Euroopan lentoliikenteelle.

Islantilainen tulivuori sai yllätyspalkinnon

23.5.2011 10.46

Lasse Leipola

Ympäristöjärjestö Dodo on palkinnut tulivuori Eyjafjallajökullan merkittävästä ympäristöteosta. Islantilainen tulivuori purkautui keväällä 2010 aiheuttaen merkittäviä ongelmia lentoliikenteelle.

”Vaikka Eyjafjallajökullan purkauksella ei ole suoraa vaikutusta maapallon ilmakehän viilenemiseen ja ilmastonmuutoksen hidastamiseen, se esti tuhkapilvellään merkittävän osan lentokoneliikenteestä useiden viikkojen ajan”, järjestön tiedotteessa todetaan.

Sinä aikana, kun lentoja jouduttiin tuhkapilven vuoksi rajoittamaan, vähentyivät Euroopan lentoliikenteestä aiheutuneet hiilidioksidipäästöt noin 3,4 miljoonasta tonnista noin 0,6 miljoonaan tonniin.

Erityisesti Dodo kiittelee sitä, että purkauksen seurauksena ihmiset joutuivat selvittämään erilaisia vaihtoehtoja kuten junaliikennettä ja etäkokoustekniikkaa.

Lentomatkustajien luovuutta saatetaan koetella jälleen lähipäivinä ja -viikkoina, kun viikonloppuna Islannissa alkanut Grimsvötn-tulivuoren purkaus uhkaa aiheuttaa ongelmia Pohjois-Euroopan lentoliikenteessä.

lentoliikenne  päästöt  tulivuoret 
Viite