Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kantarelliohra

Saara Törmä

Kanttarelli ohraa.
Sieni seuralaisineen. Jos pihalla tai parvekkeella rehottaa syötäviä kukkia, kaunista niillä annokset. Saara Törmä

Sieni seuralaisineen. Jos pihalla tai parvekkeella rehottaa syötäviä kukkia, kaunista niillä annokset.

25.8.2008 8.09

Saara Törmä

Rikotuista ohrasuurimoista ja kantarelleista syntyy helppo illallinen, josta vegaaniystävätkin saavat osansa.

 

4 annosta

 

  • 2 rkl öljyä
  • 3 dl rikottuja ohrasuurimoita
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • n. 9 dl luomukasvislientä esim. kuutiosta
  • 1 l kantarelleja
  • 1/2 purjo, noin 150 g
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 dl kasvisruokakermaa
  • mustapippuria
  • suolaa

Lisäksi

  • noin 1 dl tuoreita yrttejä silputtuna, esim. persiljaa tai basilikaa
  1. Kuumenna puolet öljystä kattilassa ja lisää joukkoon rikotut ohrasuurimot. Kääntele muutaman minuutin ajan.
  2. Lisää ohran joukkoon viini ja suurin osa kasvisliemestä. Anna poreilla hiljakseen 20–35 minuutin ajan, kunnes ohra on kypsää. Esikypsennetyt suurimot kypsyvät nopeammin. Lisää tarvittaessa kasvislientä keittämisen aikana.
  3. Ohran kypsyessä silppua kantarellit, purjo ja valkosipulinkynsi.
  4. Kumoa kantarellisilppu pannulle. Kuumenna, kunnes neste irtoaa. Paista kantarellit kuiviksi.
  5. Lisää pannulle loput öljystä, purjosilppu sekä valkosipuli. Paista, kunnes ainekset ovat hiukan ruskistuneet. Mausta seos soijakastikkeella.
  6. Kumoa sieniseos kypsän ohran joukkoon. Lisää ruokakerma ja mustapippuria. Tarkista maku ja koostumus - lisää suolaa tai kasvislientä tarvittaessa. Seos saa olla pehmeää.
  7. Jaa kantarelliohra lautasille ja ripota pintaan reilusti yrttisilppua. Halukkaat voivat höystää annoksensa parmesaanityyppisellä juustolla.




Viite