Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mustaherukkakastiketta ja porkkanoita

Saara Törmä

Mustaherukkakastiketta ja porkkanoita.
Gourmetruokaa kotikonstein. Mustaherukkakastike nostaa tavalliset porkkanat uusiin svääreihin. Saara Törmä

Gourmetruokaa kotikonstein. Mustaherukkakastike nostaa tavalliset porkkanat uusiin svääreihin.

15.8.2008 15.33

Saara Törmä

Tee viinimarjasadon kunniaksi hulppeaa mustaherukkakastiketta. Kirpeä soosi sopii makeiden porkkanoiden seuraksi. Annoksen täydentää paistettu tofu tai juusto, omantunnon mukaan.

4 annosta

Mustaherukkakastike

  • 3 dl mustaherukoita
  • 1 dl vettä
  • 100 g margariinia tai voita
  • 1 1/2 rkl sokeria
  • 1 1/2 rkl soijakastiketta
  • suolaa
  • mustapippuria
  1. Keitä mustaherukoita vedessä noin 5 minuuttia.
  2. Kaada herukkaliemi siivilän läpi kulhoon. Painele herukoita kauhan avulla, kunnes siivilässä on jäljellä enää kuivahkoa massaa.
  3. Kuumenna liemi uudelleen liedellä. Nosta kattila sivuun ja vatkaa joukkoon voi pienissä erissä. Lisää sokeri ja soijakastike, suolaa sekä muutama kierros mustapippuria myllystä.
  4. Jos kastike juoksettuu, anna sen jäähtyä hetki ja vatkaa uudelleen tasaiseksi.

Porkkanat omantunnon mukaan

  • noin 800 g uusia porkkanoita
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1/2 rkl soijakastiketta
  • 1/2 tl hunajaa
  • 2 rkl margariinia tai voita
  • suolaa ja mustapippuria
  • noin 200 g kiinteää, marinoitua tofua tai halloumijuustoa
  1. Kuori porkkanat.
  2. Höyrytä tai keitä porkkanat vähässä vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Tarkista kypsyys haarukalla.
  3. Porkkanoiden kypsyessä paahda auringonkukansiemenet kuivalla pannulla. Lisää lopuksi soijakastike ja hunaja. Kääntele nopeasti, jotta neste haihtuu ja hunaja sekoittuu. Kumoa siemenet kuppiin odottamaan.
  4. Kuumenna puolet margariinista tai voista pannulla ja nosta joukkoon valutetut porkkanat. Paista porkkanoiden pintaan ruskea väri. Mausta suolalla ja pippurilla ja kumoa sivuun odottamaan, pidä lämpiminä.
  5. Viipaloi tofu tai halloumijuusto. Kuumenna loppu margariini tai voi pannulla ja paista viipaleet molemmin puolin. Tofu kannattaa paistaa reilusti rapeaksi.
  6. Kasaa kaikki aineet lautasille ja nauti mustaherukkakastikkeen kanssa.

 




Viite