Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Räiskäleitä ja sienimuhennosta

Saara Törmä

Erikoistarjous! Nyt sienet veloituksetta, omasta lähimetsästäsi. Saara Törmä

Erikoistarjous! Nyt sienet veloituksetta, omasta lähimetsästäsi.

12.9.2008 11.06

Saara Törmä

Simppeli muhennos on sieniruokien parhaimmistoa. Huippuhyvät ja rapeareunaiset letut syntyvät ilman munaa. Kaurakerma sopii sienten seuraan kuin nakutettu.

Räiskäleet

  • 5 dl kauramaitoa tai vettä
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl soijajauhoja
  • 50 g margariinia tai voita sulatettuna
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • Paistamiseen margariinia tai voita

Sienimuhennos

  • 200 g metsäsieniä perattuna: esimerkiksi tatteja, kantarelleja, vaaleaorakkaita
  • 1 rkl margariinia tai voita paistamiseen
  • 200 g sipulia silputtuna
  • 1 valkosipulinkynsi silputtuna
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kaura-kasvisruokakermaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • muutama kierros mustapippuria myllystä
  • (suolaa)
  1. Tee ensin räiskäletaikina. Sekoita kaikki aineet keskenään ja jätä taikina turpoamaan sienimuhennoksen teon ajaksi.
  2. Silppua sienet ja paista niitä kuivalla pannulla, kunnes neste irtoaa. Jatka paistamista ja anna nesteen haihtua.
  3. Lisää pannulle rasva ja sipulisilppu. Paista, kunnes sipulit ovat pehmeitä.
  4. Lisää pannulle valkosipuli ja vehnäjauhot. Kääntele hetki.
  5. Kaada joukkoon kaurakerma ja soijakastike. Anna seoksen poreilla muutaman minuutin ajan. Lisää pippuria ja tarvittaessa suolaa. Jätä muhennos kannen alle hautumaan.
  6. Paista taikinasta haluamasi kokoisia räiskäleitä kuumalla pannulla, melko runsaassa rasvassa. Taikina on paksuhkoa, joten levitä sitä lastalla.
  7. Nauti kuumat räiskäleet sienimuhennoksen kanssa. 




Viite