Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Aleksi Kallioja

Ekim Özdemir
Ekim Özdemir on syntynyt Lempäälässä ja kasvanut Imatralla ja Espoossa. Hänen isänsä on turkkilainen ja äitinsä suomalainen. ”Poliittisesti Turkin tilanteesta ei voi olla ylpeä, vaikka se monin tavoin hieno maa onkin”, Özdemir sanoo.Aleksi Kallioja

Ekim Özdemir on syntynyt Lempäälässä ja kasvanut Imatralla ja Espoossa. Hänen isänsä on turkkilainen ja äitinsä suomalainen. ”Poliittisesti Turkin tilanteesta ei voi olla ylpeä, vaikka se monin tavoin hieno maa onkin”, Özdemir sanoo.

”Vihreät on ainoa puolue, joka puhuu vakavasti ilmastonmuutoksesta”

4.9.2017 11.10

Jenni Leukumaavaara

Ekim Özdemirin vihreistä tulee suuri puolue, joka ei luovu periaatteistaan.

Miten päädyit vihreisiin?

”Vihreät puolueena edustaa itselleni läheisiä arvoja. Esimerkiksi ajatus jakamattomasta ihmisoikeudesta on minulle erittäin tärkeä. Vihreät on myös ainoa puolue, joka puhuu laajasti ja vakavasti ilmastonmuutoksesta, joka on yksi ihmiskunnan pahimmista uhkista. Osallistuin Nuori vihreä vaikuttaja -kurssille viime syksynä. Se sai minut lähtemään mukaan puolueen toimintaan ja kuntavaaliehdokkaaksi.”

Minkä tulevaisuuden haasteen vihreät ratkaisee parhaiten?

”Ilmastonmuutoksen torjumisen ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen. Ilmastonmuutosta vihreät ei yksin ratkaise, mutta onneksi muutkin puolueet, valtiot ja yritykset ovat havahtumassa tilanteeseen.”

Miten 2030-luvun vihreät on erilainen kuin nykyisin?

”Vuonna 2030 suomalaiset ovat heränneet siihen, että vihreät on paljon muutakin kuin ympäristöpuolue. Olemme maan suurimpia puolueita ilman että joudumme luopumaan tärkeistä arvoistamme, kuten ympäristöstä, koulutuksesta ja tasa-arvosta.”

Paras kokemus politiikasta?

”Olen ollut politiikassa vasta vähän aikaa, mutta kuntavaalit oli hieno kokemus. Oli mahtavaa tavata erilaisia ihmisiä, keskustella ehdokkaiden kanssa ja heittää yläfemmoja muiden puolueiden edustajien kanssa. Arvostan kaikkia demokratian sotureita, jotka uskaltavat lähteä ehdolle.”

Poliittinen esikuvasi?

”Presidentti Martti Ahtisaaren rauhanvälitystyötä olen seurannut jo pitkään. Minulla oli jo yläasteella ajatus rauhanturvaajana toimimisesta ja olin tietoinen Ahtisaaren saavutuksista Afrikassa ja Balkanilla. Vihreistä arvostan Pekka Haavistoa hänen rauhanneuvottelutaitojensa ja kansainvälisen kokemuksensa takia. Symbolisesti Nelson Mandela on merkittävä.”

Ekim Özdemir, 25

  • opiskelee poliittista historiaa Turun yliopistossa
  • asuu Espoossa
  • ensimmäisen kauden vihreä kaupunginvaltuutettu, Vinon jäsen

 

Juttua päivitetty 8. syyskuuta 2017: Alkuperäisen jutun julkaisemisen jälkeen Özdemir siirtyi opiskelemaan avoimesta yliopistosta Turun yliopistoon. Myös ikä päivitetty.

ekim özdemir  henkilökuva 


Lisää aiheesta:Viite