Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Henrik Vuornos
Henrik Vuornoksen lisäksi myös Kokoomuksen nuorten liiton puheenjohtaja Daniel Sazonov ja Kokoomusopiskelijoiden Marianna Kupias mainittiin puolueen tulevina tähtinä.

Henrik Vuornoksen lisäksi myös Kokoomuksen nuorten liiton puheenjohtaja Daniel Sazonov ja Kokoomusopiskelijoiden Marianna Kupias mainittiin puolueen tulevina tähtinä.

Insinööriasenne ilmastopolitiikkaan

4.9.2017 10.49

Riikka Suominen

Henrik Vuornoksen kokoomus tekee tilaa uusille energiaratkaisuille.

Miten päädyit kokoomukseen?

”Olen ollut aktiivinen oppilaskunnassa ja nuorisovaltuustossa. Pohdin vihreiden ja kokoomuksen välillä. Talouspolitiikka ratkaisi, vihreillä ei ollut siihen kantoja. Myös ahkeruuden ja yrittämisen arvostus painoivat.”

Minkä tulevaisuuden haasteen kokoomus ratkaisee parhaiten?

”Ilmastonmuutoksen. Kokoomuksen ilmastopolitiikassa on insinöörimäistä otetta. Tehdään tilaa uusille energiaratkaisuille, kuten sähköautoille ja kysyntäjoustopolitiikalle. Kokoomuksessa toimimalla voin kirkastaa ilmastoarvoja puolueessani. Kun sähkön kysyntä markkinoilla joustaa ja kulutuspiikit vähentyvät, se on myös ilmastolle parasta.

Ilmastonmuutos on kokoomukselle tärkeä asia. Hallituksen ilmasto- ja energiastrategia on kunnianhimoisin tässä maassa koskaan toimeenpantu ilmastolinjaus. On saavutus , että se tehtiin hallituksessa keskustan ja persujen kanssa. Ainoa mistä en strategiassa tykkää, on biotalouden massiivinen buustaaminen.”

Poliittinen esikuvasi?

”Jyrki Katainen. Hänellä on uskomaton kyky herättää luottamusta. Kunnioitan hänen vahvaa eurooppalaista pohjavirettään ja kykyä selvitä vaikeista paikoista.”

Henrik Vuornos, 23

  • Taloustieteen opiskelija ja ministeri Sanni Grahn-Laasosen erityisavustaja.
  • Asuu Espoon Tapiolassa.
  • Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja ja kaupunginhallituksen jäsen Espoossa, Kokoomusnuorten liittohallituksen jäsen.


Lisää aiheesta:Viite