Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Aleksi Kallioja

Perussuomalainen nuori
Aleksi Kallioja

Puolue hajosi nuoren toivon alta – harkitsee politiikan jättämistä

4.9.2017 11.00

Jenni Leukumaavaara

Vihreä Lanka haastatteli nuorta perussuomalaista toukokuun lopulla. Sen jälkeen puolue repesi kahtia, eikä haastateltu enää tiedä, haluaako hän jatkaa poliitiikassa lainkaan.

Tässä piti olla juttu perussuomalaisten helsinkiläisestä nuoresta toivosta.

Haastattelu tehtiin ennen perussuomalaisten kesäkuun puoluekokousta ja sitä seurannutta puolueen jakautumista halla-aholaiseen perussuomalaisten puolueeseen ja soinilaiseen Siniseen tulevaisuuteen. 

Jakautumisen jälkeen nuori poliitikko ei halunnut kertoa kumpaan ryhmään kuuluu, tai kuuluuko kumpaakaan. Hän harkitsee jättävänsä politiikan kokonaan eikä halua esiintyä jutussa nimellään.

”Perussuomalaiset oli vaihtoehto muille puolueille, jotka olivat minulle harmaata massaa. Ilman perussuomalaisia en varmasti olisi politiikassa mukana, en ehkä edes äänestäisi. Perussuomalaiset ajaa aiheita, joita muut eivät aja: EU-vastaisuutta, maahanmuuttokriittisyyttä ja pakkoruotsista luopumista”, poliitikko kertoi haastattelussa toukokuussa.

Ennen puolueen hajoamista hän uskoi perussuomalaisten kamppailevan suurimman puolueen paikasta vihreiden ja kokoomuksen kanssa. Hän arveli perussuomalaisten painotusten olevan enemmän maahanmuuttokriittisyydessä, yrittäjyyden edistämisessä ja yksilönvapauksissa.


Lisää aiheesta:Viite