Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ykköstavoitteena ensimmäinen vihreä kansanedustaja

5.3.2015 13.16

Hanna Eriksson

Vaasassa yritetään tosissaan saada piiriin ensimmäinen vihreä kansanedustaja:

”Nyt jos koskaan on mahdollisuus saada vihreä ehdokas läpi”, sanoo Vaasan vaalipiirin vihreiden toiminnanjohtaja Suvi Syrjä.

Se on kova tavoite. Vaasan vaalipiirissä vihreiden edustajapaikka on ollut kaikkein kauimpana. Eduskuntavaaleissa 2011 vihreät sai 3456 ääntä, joka oli vajaat kolmasosa paikkaan tarvituista äänistä. Kannatus Vaasan piirissä on ollut alle kahdessa prosentissa, kun piilevä äänikynnys on 5–6 prosentin tienoilla.

Tilanne kevään eduskuntavaaleissa on erilainen. Viime eduskuntavaaleissa vihreillä oli vain puolikas lista. Nyt vihreät sai 16 ehdokkaan listan täyteen jo helmikuussa. Vihreistä ehdokkaista viisi – Henna Rantasaari, Juha Tuomikoski, Eppu Saarela, Petri Lappalainen ja Irena Ulvinen – on ollut jo aiemmin ehdolla eduskuntavaaleissa. Useilla muillakin on kokemusta kaupungin- ja kunnanvaltuustoista. Etelä- ja Keski-Pohjanmaan maakunnat ovat vaikeampia paloja.

”Kaupungeissa – Vaasassa, Seinäjoella ja Kokkolassa – kannatus on tietenkin maaseutua vahvempaa”, Syrjä sanoo.

Vaasan seudulla vihreiden kannatus on alueen vankinta, sillä alueella on paljon energiapolitiikasta kiinnostunutta äänestäjäkuntaa.

”Meille on helppoa pitää energia-aiheita esillä. Teema on yhtä aikaa paikallinen ja globaali”, Syrjä sanoo.


Lisää aiheesta:Viite