Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Marinoidut savuperunat

Juhlapöydän sytyttäjä. Mitä enemmän leppää laatikossa, sitä voimakkaampi savun maku.

Juhlapöydän sytyttäjä. Mitä enemmän leppää laatikossa, sitä voimakkaampi savun maku.

26.5.2008 10.59

Saara Törmä

Kevätjuhlat tulossa? Etsi käsiisi savustuspönttö ja lastaa laatikkoon perunoita ja oliiveja. Savuperunat ovat hulppea lisä noutopöytään.

Noin 10 pikkuannosta

Savuperunat

  • 1 kg perunoita
  • 1 dl oliiveja, esim. kivellinen kalamata
  • 1 rkl öljyä
  • savustuspönttö
  • savustushaketta
  • katajanoksa
  • sokeria
  • alumiinifoliota

Marinadi

  • 2 dl rypsiöljyä
  • 4 valkosipulinkynttä puristettuna
  • 1/2 dl luomusitruunan mehua
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 tl oreganoa
  • 1/2 tl timjamia
  • 1/2 tl mustapippuria
  1. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi runsaalla suolalla maustetussa vedessä.
  2. Valuta perunoista vesi pois, lisää oliivit ja öljy. Kääntele.
  3. Valmistele savustuspönttö: Laita pöntön pohjalle noin 2 dl savustushaketta tai leppälastuja, pieni katajanoksa sekä 2 tl sokeria.
  4. Nosta päälle ritilä ja pala alumiinifoliota. Kaada perunat folion päälle.
  5. Sulje pönttö ja savusta perunoita hiljaisella tulella noin 20 minuuttia.
  6. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään.
  7. Pistele perunoihin reikiä esimerkiksi coctailtikulla ja siirrä perunat kulhoon. Kaada päälle marinadi ja anna perunoiden maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Kääntele muutaman kerran maustumisen aikana.
  8. Savuperunoiden seurana voi tarjota esimerkiksi vihreää salaattia, juustoja ja hyvää leipää.




Viite