Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Villit sitruunaperunat

Saara Törmä

Luonto kutsuu. Villit sitruunaperunat maistuvat herkulliselta myös kylmänä, perunasalaatin tapaan. Saara Törmä

Luonto kutsuu. Villit sitruunaperunat maistuvat herkulliselta myös kylmänä, perunasalaatin tapaan.

12.5.2008 9.53

Saara Törmä

Perusperunasta saa villin herkun, kun sen maustaa luonnonkasveilla ja sitruunalla. Poimi mahdollisimman nuoria kasveja. Voikukanlehtien on hyvä olla vielä sileälehtisiä.

Villit sitruunaperunat

  • 1 kg perunoita
  • 1/2 l nuoria nokkosia, poimulehtiä tai voikukan lehtiä
  • 1 tl luomusitruunan kuorta raastettuna
  • 2 rkl luomusitruunan mehua
  • 1 1/2 dl kasviskermaa tai kermaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl hunajaa
  • muutama ripaus mustapippuria
  1. Kuori perunat ja keitä kypsiksi, noin 20 minuuttia.
  2. Perunoiden kiehuessa ryöppää villivihannekset: keitä kasveja vähässä vedessä viitisen minuuttia.
  3. Valuta vesi pois ja silppua villivihannekset.
  4. Pese sitruuna ja raasta kuoresta keltainen, uloin pinta. Purista sitruunasta mehu.
  5. Kun perunat ovat kypsiä, valuta keitinvesi pois ja leikkaa kuumat perunat noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kumoa viipaleet takaisin kattilaan ja lisää loput aineet.
  6. Kuumenna perunat nopeasti uudelleen. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi kasvishampurilaispihvien kanssa.




Viite