Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Vuosisadan ottelu

Natalia Baer / Iiro Törmä

Terveisiä takahuoneesta! Kansanedustajan avustaja Timo Riitamaa tarkkailee maailmaa eduskunnasta. Natalia Baer / Iiro Törmä

Terveisiä takahuoneesta! Kansanedustajan avustaja Timo Riitamaa tarkkailee maailmaa eduskunnasta.

3.10.2008

Timo Riitamaa

Olen aivan riemuissani Johanna Korhosen saamista potkuista! Kehoni on sormenpäistä aivojen syvimpiin sopukoihin täynnä uutta energiaa.

Viimeinkin meillä on käsillä selkeä matsi: On musta ja valkoinen, oikea ja väärä, totuus ja valhe, hyvä ja paha. Kehän oikeassa laidassa Muhammad Ali. Jos Johanna Korhonen puhuu totta, tästä tulee kaunista.

Tasa-arvo aloitti ensimmäisen ottelun tanssahtelemalla tuttuun tyyliinsä eteenpäin, mutta ollen samalla yllättävän aggressiivinen. Tasa-arvon eduiksi oli arvioitu hänen tekniset kykynsä ja nopeutensa, Taantumuksen eduiksi puolestaan murskaava voima.

Tasa-arvo iski röyhkeästi ensimmäisen erän aikana useasti perille jabinsa, jolla ei tuntunut olevan mitään vaikutusta koko ajan eteenpäin pyrkivään Taantumukseen. Taantumus puolestaan sai Tasa-arvon irvistämään kivusta jo lyötyään ensimmäiset vartalokoukkunsa.

Hieman ennen ensimmäisen erän loppumista Taantumus pääsi Tasa-arvon iholle ja iski viisi iskua häneen.

Tasa-arvo oli yleisön suosikki: Aina, kun Tasa-arvo osui Taantumukseen, tämä herätti ukkosmyrskyn kaltaisen metelin yleisössä. Ensimmäisen erän loputtua Tasa-arvo viittoili yleisön huudoille tahtia.

Myöhemmissä erissä Taantumus alkoi väsyä ja hermostua lopullisesti, kun iskut eivät tuntuneet vaikuttavan haastajaan mitenkään. Lisäksi Taantumusta suututti Tasa-arvon jatkuva suunpieksentä.

Viimein kahdeksannessa erässä Tasa-arvo tuntui vain odottavan tilaisuutta kaataa huojuva jätti. Erän lopulla Tasa-arvo iski viimeisen iskujen yhdistelmän Taantumuksen kasvoihin saaden tämän kaatumaan hitaasti maahan.

Kehätuomari aloitti luvunlaskunsa, ja vaikka Taantumus yritti urhoollisesti, hän ei jaksanut nousta ajoissa jaloilleen. Ajassa 2.58 ottelun kahdeksatta erää Tasa-arvo julistettiin voittajaksi tyrmäyksellä.

Pekka Haavisto totesi lehdessä, että edessä on vuosisadan tasa-arvotaistelu. Minä totesin Peksille hississä, että se oli vuosikymmenen one-liner.

Sukupuolisesta suuntautumisesta johtuva syrjintä on tähän saakka ollut todellista, mutta vaiettua. Nyt se nostetaan esiin, ja laki on meidän puolellamme.

Nyrkkeilykohtaus on muokattu Wikipedian Rumble in the Jungle -artikkelista. 

Kirjoittaja on kansanedustajan avustaja, joka on huolissaan työpaikastaan, koska tykkää itsekin naisista. Lisää rokkia, seksiä ja politiikkaa löydät täältä.

Viite