Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vietnamilais-suomalainen kaalisalaatti

Saara Törmä

Vietnamilais-suomalainen kaalisalaatti.
Vahverot Vietnamissa. Virkistävä kaalisalaatti tekee hyvää paitsi sielulle, myös ruumiille. Saara Törmä

Vahverot Vietnamissa. Virkistävä kaalisalaatti tekee hyvää paitsi sielulle, myös ruumiille.

3.10.2008 9.33

Saara Törmä

Suppilovahverosaalis sopii myös kansainvälisiin keitoksiin. Vietnamilaisvaikutteisen salaatin voi valmistaa jo edellisenä päivänä.

 

4–6 annosta

 

  • 1 kg kaalia
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 2 tl–1 rkl suolaa
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 300 g suppilovahveroita
  • 1/2 rkl soijakastiketta
  • 1 dl sitruunamehua
  • 3/4 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 tl inkivääriä raastettuna
  • 2 valkosipulinkynttä silputtuna
  • kuivattua tai tuoretta, silputtua chiliä maun mukaan
  • 1 ruukku korianteria silputtuna
  1. Leikkaa kaali, sipuli ja porkkana ohuiksi suikaleiksi. Lisää suola ja sekoita.
  2. Survo kaaliseosta hetki esim. perunasurvimella, jotta kaali notkistuu.
  3. Paahda seesaminsiemeniä kuumalla, kuivalla paistinpannulla, kunnes siemenet tuoksuvat ja kuulet niiden poksahtelevan.
  4. Revi suppilovahverot kahtia ja siirrä paistinpannulle. Paista sienet kuiviksi ja mausta soijakastikkeella. Anna jäähtyä hetki.
  5. Sekoita kaaliseoksen joukkoon seesaminsiemenet, sienet, sitruunamehu, öljy, sokeri, inkivääri, valkosipuli ja chiliä maun mukaan.
  6. Anna salaatin maustua kylmässä vähintään 1/2 tuntia. Lisää lopuksi korianteri.

Salaatin seuraksi sopii esimerkiksi rapeaksi paistettu seitan. Katso seitanin ohje täältä.




Viite