Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lehtikuva Oy/Valtioneuvoston kanslia

Tarja Cronberg.
Tietoa kuluttajille. Kuluttajapolitiikasta vastaavan Tarja Cronbergin mukaan pankkien tulee kertoa selväsi asiakkailleen lainojen ehdoista. Lehtikuva Oy/Valtioneuvoston kanslia

Tietoa kuluttajille. Kuluttajapolitiikasta vastaavan Tarja Cronbergin mukaan pankkien tulee kertoa selväsi asiakkailleen lainojen ehdoista.

Cronberg: Asuntolainojen koronnostossa ei ole mitään hämärää

19.9.2008 14.28

Lasse Leipola

Pankkien mahdollisuus asuntolainojen koronnostoon tuli yllätyksenä myös kuluttajapolitiikasta vastaavalle työministeri Tarja Cronbergille (vihr). Hänen mukaansa asiassa ei kuitenkaan ole mitään hämärää.

”Pankit ja Rahoitustarkastus ovat sopineet asiasta. Valmistelussa kuultiin myös Finanssialan keskusliittoa ja Kuluttajavirastoa”, Cronberg sanoo.

Hän muistuttaa, että koronnosto koskee ainoastaan uusia lainoja niissä pankeissa, joissa ehtoa sovelletaan, ja että lainanottaja hyväksyy ehdon sopiessaan lainasta.

Korkoja ei myöskään voida nostaa ilman Rahoitustarkastuksen hyväksyntää.

”Korkoja ei voi nostaa mielivaltaisesti, vaan ainoastaan tilanteessa, jossa Rahoitustarkastus katsoo, että pankin vakavaraisuus on uhattuna”, Cronberg toteaa.

Hänen mukaansa asiassa ei ole kuluttajansuojan kannalta mitään ongelmaa, jos pankit tiedottavat asiasta selkeästi asiakkailleen lainaa otettaessa.
Viite