Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Stora Enso

Ei vain raaka-aine. Tarja Cronbergin mielestä metsästä saa irti muutakin kuin sellua. Stora Enso

Ei vain raaka-aine. Tarja Cronbergin mielestä metsästä saa irti muutakin kuin sellua.

Cronberg kritisoi Ahon metsävisioita

1.10.2008 9.03

Vihreä Lanka

Työministeri, vihreiden puheenjohtaja Tarja Cronberg suomii Esko Ahon työryhmän tuoretta metsäraporttia yksisilmäisyydestä. Cronbergin mukaan mietintö metsäteollisuuden tulevaisuudesta keskittyy enemmän vanhan säilyttämiseen kuin uuden rakentamiseen.

”Ahon raportissa ainoastaan kaadettu puu on hyödyllinen. Ovatko Metsähallituksen metsät, koko kansan omaisuus, todella arvokkaampia selluna kuin kansallismaiseman vaalijana?” Cronberg kysyy.

Vihreät julkaisivat oman näkemyksensä metsäsektorin uudistamisesta pari viikkoa sitten. Vihreiden visioissa perinteisen teollisuuden rinnalle nostetaan muun muassa metsäenergia, suojelu, matkailu ja virkistyskäyttö.

”Tämä on myös työllisyyden kannalta välttämätöntä. Perinteinen metsäteollisuus on jo pitkään vähentänyt työpaikkoja. Nyt on luotava uusi ura metsistä menestymiselle”, Cronberg sanoo.

Sitran yliasiamiehen Esko Ahon vetämä työryhmä luovutti loppuraporttinsa pääministeri Matti Vanhaselle eilen tiistaina. Työryhmä esittää muun muassa, että hallitus perustaa metsäsektorin tulevaisuuteen keskittyvän politiikkaohjelman.




Viite