Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Wikimedia Commons

Mitsubishi i-MiEV.
Kaupoissa 2009. Mitsubishi aikoo myydä ensi vuonna 2000 täysin sähköistä i-MiEV-autoa. Wikimedia Commons

Kaupoissa 2009. Mitsubishi aikoo myydä ensi vuonna 2000 täysin sähköistä i-MiEV-autoa.

Renault ja Mitsubishi tuovat markkinoille sähköautomallinsa

2.10.2008 10.43

Vihreä Lanka

Sekä Mitsubishi että Renault kertoivat tällä viikolla Pariisissa tulevista täysin sähköisistä automalleistaan. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Mitsubishillä on jo 40 sähköautoa testikäytössä Japanissa. Yhtiö toivoo myyvänsä ensimmäiset kaksituhatta sähköautoa jo ensi vuoden aikana.

”Haluamme olla ensimmäisiä markkinoilla, mutta vielä tärkeämpää on kehittää infrastruktuuria, jotta sähköautot voivat yleistyä”, sanoo Mitsubishin tuotepäällikkö Shinichi Kurihara.

Mitsubishin arvion mukaan Japanissa, jossa 30 prosenttia sähköstä tuotetaan ydinvoimalla, yhtiön i-MiEV-sähköautomallin päästöt ovat puolet pienemmät kuin samankokoisella hybridillä ja jopa neljä kertaa pienemmät kuin vastaavalla bensakäyttöisellä autolla.

Ranskalainen Renault aikoo tuoda oman sähköautonsa markkinoille vuonna 2011. Yhtiö tavoittelee 120 000–140 000 sähköauton myyntiä vuosina 2011–2012.

Tällä hetkellä yhtiö etsii Pariisin läheltä sopivaa paikkaa tehtaalle, jossa se voisi valmistaa Fluence-sähköautoja ja mahdollisesti myös siinä käytettäviä akkuja. Perinteisellä polttomoottorilla varustettu Fluence tulee markkinoille jo ensi vuonna.

liikenne  sähköautot 


Lisää aiheesta:Viite