Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sitra / Sami Kulju

Lupaavaa kasvua. Sitran energiaohjelman johtaja Jukka Noposen mukaan ympäristöalan pk-yritykset ovat nyt päässeet kasvu-uralle. Sitra / Sami Kulju

Lupaavaa kasvua. Sitran energiaohjelman johtaja Jukka Noposen mukaan ympäristöalan pk-yritykset ovat nyt päässeet kasvu-uralle.

Vihreä bisnes kasvaa Suomessa

15.9.2008 13.45

Noora Jussila

Ympäristöliiketoiminta Suomessa on kasvanut 18 prosenttia. Asia ilmenee Sitran ympäristöohjelman loppuarviosta.

Sitran energiaohjelman johtaja Jukka Noposen mukaan otanta ei anna koko kuvaa yritystoiminnasta, mutta ympäristöliiketoiminnan kasvu on ollut suunnilleen saman suuruista myös muualla maailmassa.

Hänen mukaansa esimerkiksi uusiutuvaan energiaan liittyvät toimialat kasvavat maailmalaajuisesti nopeammin kuin Suomessa. Vesi- ja jätehuolto kasvavat Suomessa samaa vauhtia kuin muualla maailmassa.

18 prosentin kasvu on hänen mielestään kuitenkin lupaava.

”Nyt pienet ja keskisuuret yritykset ovat päässeet kasvu-uralle. Ympäristöliiketoiminta on kiinnostava ja kasvava alue. Suomi on herännyt tähän hitaasti, jos verrataan miten paljon muualla tapahtuu”, Noponen sanoo.

Sitran vuosina 2004-2007 toteutetun ympäristöohjelman loppuarvioinnin mukaan ohjelma onnistui ympäristöalalle tapahtuvien sijoitusten edistämisessä.

Noposen mukaan erityisesti energiatehokkuus on noussut suosituksi rahoitus- ja sijoituskohteeksi.

”Kaikki energiaan liittyvä kiinnostaa.”

Selvityksessä tutkittiin noin 300 pk-yrityksen liikevaihdon kehitystä vuosina 2005–2006. Lukuja verrattiin 2000-luvun alun tietoihin.
Viite