Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ruusukaali–veriappelsiinisalaatti

Iiro Törmä

Ruusukaali-veriappelsiinisalaatti
Iiro Törmä

18.1.2018 14.53

Lasse Leipola

Tuontihedelmän syntisyys on pienimmillään alkuvuodesta, kun kotimainen tarjonta on lähinnä juuresta ja pakastetta. Veriappelsiini on alkuvuoden hedelmävalikoiman tähti. Ruusukaali-veriappelsiinisalaatin ohje on vegaaninen versio Green Kitchen Stories -sivuston reseptistä.

Kahdelle pääruuaksi tai neljälle lisäkkeeksi/alkuruuaksi:

  • 500 g ruusukaalia
  • 3 rkl öliiviöljyä
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl jauhettua mustapippuria
  • 100 g kookoshiutalaita
  • 1 dl mustia linssejä
  • 2 dl vettä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl jauhettua mustapippuria
  • 2 veriappelsiinia
  • muutama kuivattu aprikoosi
  • 1/2 dl hasselpähkinöitä
  • tuoretta persiljaa
  • tahinia (notkista tarvittaessa sitruunamehulla)
  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Putsaa ruusukaalit, leikkaa kannat ja halkaise.
  3. Laita ruusukaalit kulhoon ja sekoita öljyn, kanelin, suolan ja pippurin kanssa.
  4. Levitä kaalit uunipellille ja paista uunissa, kunnes ne alkavat pehmentyä ja saada väriä.
  5. Huuhdo ja keitä linssit paketin ohjeen mukaan. Voit valmistella muita aineksia sillä aikaa, kun kaalit ovat uunissa ja linssit kattilassa.
  6. Paahda pähkinöitä hetki pannulla. Murskaa veitsellä karkeaksi rouheeksi.
  7. Kun kaalit ovat kypsiä, ripottele niiden päälle kookos­hiutaleita ja kääntele kaaleja.
  8. Laita vielä hetkeksi uuniin.
  9. Valuta linssit ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
  10. Sekoita lopuksi kaalit ja linssit tarjoiluastiaan.
  11. Koristele appelsiinilohkoilla, pilkotuilla aprikooseilla, pähkinärouheella, persiljalla ja tahinilla.




Viite