Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Eron jälkeen

Iiro Törmä

Kuvituskuva
Iiro Törmä

16.2.2017 14.49

Annakaisa Suni

Anssi suunnitteli viikkonsa niin, että pystyi harrastamaan seksiä mahdollisimman monen naisen kanssa.

Haluaisin yhdistää hyvän seksin parisuhteeseen, mutta vielä en ole tavannut sitä ihmistä”, sanoo Anssi, kolmekymppinen sosiaalityöntekijä ja eronnut yhden lapsen isä.

Anssi on pohtinut paljon seksin merkitystä. Hän on kokenut pitkän parisuhteen, jossa seksiä ei ollut lähes lainkaan, ja sinkkuajan, jolloin millään muulla kuin seksillä ei tuntunut olevan merkitystä.

Anssi tapasi tulevan ex-vaimonsa vähän päälle parikymppisenä. Alkuvaiheessa seurustelua tyttöystävä kertoi, että hän ei kristillisen maailmankatsomuksensa vuoksi usko seksiin ennen avioliittoa. Anssi ei ajatellut samoin, mutta nainen oli muuten niin kiinnostava ja mukava, että he jatkoivat suhdetta.

”Kun menimme naimisiin, tajusin, että tämä onkin kolmen kimppa ja Jeesus on se kolmas.”

Avioliitto ei tuonutkaan vapaata ja luovaa seksiä, niin kuin tyttöystävä oli puhunut. Yhdyntä oli edelleen poissa laskuista.

Käytännössä seksielämä tarkoitti hyväilyjä, jotka nekin tuottivat vaimolle ahdistusta. Hän näki seksin syntinä.
Anssista tuntui, ettei hän kelpaa. Suojamekanismina hän alkoi ajatella, ettei seksiä koskaan tulisi olemaankaan, ja suuntasi energiansa opiskeluun.


Vaimo haki ja sai apua tunnelukkoihin, jotka olivat painaneet häntä. Monen avioliittovuoden jälkeen seksi alkoikin toimia.

Parille syntyi lapsi. Hankalat vuodet olivat kuitenkin aiheuttaneet Anssin ja vaimon välille niin paljon selvittämättömiä asioita, että pari päätti erota kymmenen yhteisen vuoden jälkeen.

Eron jälkeen Anssi teki profiilin deittisivustolle, alkoi jutella naisten kanssa ja kävi treffeillä.

”Kun oli kulunut noin puoli vuotta, huomasin, että pärjään kuviossa hyvin.”

Anssi harrasti seksiä monen eri naisen kanssa. Useimmiten se oli hyvää ja nautinnollista. Jotkut naiset hän tapasi vain kerran, jotkut useammin, vmutta seksi oli aina oleellisin asia. Anssi halusi ottaa takaisin kaiken, minkä tunsi menettäneensä kymmenen vuoden aikana. Tuntui mahtavalta olla haluttu.

Vauhti kiihtyi. Puoleen vuoteen Anssi ei viettänyt yhtään viikonloppua yksin. Joka toisen viikon hän oli lapsensa kanssa, joka toisen viikon hän suunnitteli niin, että pystyi tapaamaan mahdollisimman monia naisia. Hänen suhtautumiseensa naisiin muuttui. Heidän tarinansa, persoonansa ja nimensä lakkasivat kiinnostamasta.


Joillekin naisille seksisuhde sopi hyvin, mutta toiset olisivat halunneet seurustella.

”Viime keväänä vietin iltaa ja yötä tosi kivan ja kiinnostavan ihmisen kanssa. Aamulla ilmoitin, että ei tästä tule mitään.”
Nainen olisi halunnut enemmän.

Tapauksen jälkeen Anssi tajusi, ettei ollut kohdellut häntä eikä kaikkia muitakaan naisia reilusti. Anssi oli halunnut seksiä mutta luonut mielikuvan alkavasta parisuhteesta. Seikkailujen avulla hän oli löytänyt itsensä miehenä uudelleen mutta ei ollut aina kunnioittanut seksikumppaneitaan.

Nyt Anssi on sinkku, mutta pitää itseään parisuhde-
ihmisenä.

”Voi olla, että elämäni jatkuu tällaisena, mutta toivon lopulta löytäväni ihmisen, jonka kanssa sitoutua ja nauttia seksistä.”

Meidän pitäisi puhua enemmän seksistä. Siksi Vihreä Lanka kertoo, mitä ihmiset ovat oppineet seksistä. Haluatko haastateltavaksi? Kirjoita osoitteeseen riikka.suominen@vihrealanka.fi. Voit esiintyä haastattelussa nimettömänä.

seksi 
Viite