Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Seksiä ei voi harjoitella. Se joko toimii tai ei toimi.

2.1.2018 12.08

Vesa Sisättö

En ole aikuisiälläni ollut ennen näin pitkään ilman seksiä. Edellisestä kerrasta on vuosi ja kaksi kuukautta. Minulla ei tällä hetkellä ole kumppania. Satunnaista seksiä ei ole enää lähemmäs 40-vuotiaana yhtä helppoa hankkia kuin parikymppisenä. Taustalla on myös päättynyt merkittävä suhde.

Seksielämäni suuri ristiriita on, että haluan seksiä varmasti keskivertoa enemmän, mutta en ole koskaan asunut yhdessä vakituisen kumppanin kanssa. 

Minulla on ollut 25 seksikumppania, kun tavallisin määrä keski-ikäisillä naisilla on tilastojen mukaan 5–7. 

Minulla on teoria, että ihmiset eivät aina löydä parasta seksikumppania itselleen. 25 kumppanistani vain kolmen kanssa seksi on toiminut niin kuin haluan. Muiden kanssa seksi on ollut ihan ok tai huonoa. 

Nämä kolme täydellistä kumppania olivat sellaisia, että vähempi ei enää kelpaa. Tämä on osasyy nykyiseen kuivaan kauteeni.

 

Haluan alistua seksissä. Olin jo 16-vuotiaana alaikäisenä ensimmäisissä bdsm-bileissä. 25-vuotiaana sain ensimmäisen oikean masterin, jolla oli välineistöä ja taitoa käyttää sitä. Kolmesta parhaasta kumppanistani kaksi oli mastereitani ja kolmas muuten seksuaalisesti dominoiva.

Feministinä olen joutunut puimaan bdsm-mieltymystäni. Sitä, että tykkään olla alistettuna, objektina, halun kohteena – jopa pakotettuna, vaikka muuten vastustan heteromatriisia ja patriarkaattia. Kaikki feministikaverini eivät tajua tätä.

Suhtaudun asioihin älyllisesti, myös seksiin. Olen löytänyt feminististä bdsm-kirjallisuutta. Minulle bdsm tarkoittaa turvallisuutta. Voin täydellisesti antautua toiselle ihmiselle.

Olen aina ollut seksuaalisesti estoton ja kokeilun­haluinen. Olen harrastanut seksiä pizzerian vessassa ja bussin takapenkillä. Kaksi vuotta sitten harrastin seksiä auton konepellillä viitostien varressa autojen ajaessa ohi. Suhteeni seksiin on mutkaton ja eläimellinen. Sisäsiisteys ei miellytä.

 

Parhaita kumppaneitani kohtaan olen tuntenut ensin himoa. Seksiä ei mielestäni voi opetella tai harjoitella kumppanin kanssa. Se joko toimii tai ei toimi. 99 miestä sadasta ei herätä himoani. Tämä tuo mieleeni nuorille annetun ohjeen siitä, että seksiä kannattaa alkaa harrastaa sitten kun haluttaa enemmän kuin pelottaa.

Seksi on ihme, joka tapahtuu. Silloin ei mietitytä, haiseeko henki tai onnistuuko tämä. Seksi on yhteinen tanssi, joka kulkee tilanteesta ja asennosta toiseen, eikä mitään tarvitse miettiä. Parhaan kumppanini kanssa pystyimme pääsemään tähän tilaan muutamassa sekunnissa.

Kun seksi toimii, se pyyhkii pois parisuhteen riitoja. Ei tee mieli riidellä, kun palkinto on niin hyvä. Olen lähtenyt pitkästä parisuhteesta, jossa ei ollut pahoja riitoja, mutta jossa seksi ei toiminut. 

Vaikka yhteiskuntamme on täynnä eroottista ja jopa pornografista kuvastoa, emme ole vapautuneita seksuaalisesti. Seksistä ei puhuta. Kaikkialta tunkeva seksikuvasto on itse asiassa este seksuaaliselle läsnäololle, kokeilevalle ja raa’an eläimelliselle seksille.

seksi 
Viite